Mihael Furjan ponovno izabran za predsjednika HUP-a

Mihael Furjan i Sergio Galošić, Foto: HUP

Na 80. izbornoj Sjednici Vijeća članova za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u narednom trogodišnjem mandatu ponovno je izabran Mihael Furjan, predsjednik Uprave Pliva Hrvatska.

Istovremeno je, navedeno je u priopćenju HUP-a, za novog člana Izvršnog odbora HUP-a izabran je Sergio Galošić, predsjednik Uprave Klimaopreme.

“HUP će nastaviti poduzimati aktivnosti i zagovarati politike na olakšanju poslovanja i jačanju konkurentnosti hrvatskih poduzeća. Kao jedini reprezentativni predstavnik poslodavaca težit će boljem socijalnom dijalogu te i dalje biti ključni dionik u hrvatskom gospodarstvu”, kazao je Furjan.

Postojeći i budući prioriteti HUP-a, istaknuo je, su porezno i neporezno rasterećenje poduzetnika, unapređenje radnih odnosa i osiguravanje talenta potrebnih hrvatskom gospodarstvu, smanjenje inflacije općenito, kvalitetnije korištenje EU fondova, sustavno rješavanje demografskih problema, kao i razvijanje obrazovnog i pravnog sustava te cijeli niz ciljeva pojedinih granskih udruga.

“HUP će prilagođavati svoje prioritete interesima granskih udruga i članova. Želimo biti još brža i utjecajnija udruga u interesu svih članica”, poručio je predsjednik HUP-a.

“Izvršni odbor je u zadnjem mandatu radio jako dobar posao. Radujem se angažmanu jer su teme kojima ćemo se baviti od iznimne važnosti za hrvatsko gospodarstvo”, poručio je Galošić.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari