Izabrano novo vodstvo HUP-Udruge trgovine, Martinu Evačiću još jedan mandat

Martin Evačić, predsjednik HUP-Udruge trgovine, Foto: Promo

Novo vodstvo HUP-Udruge trgovine u srijedu je izabrano na izbornoj skupštini. Za predsjednika Udruge izabran je Martin Evačić (NTL), a za dopredsjednike Danijel Vidiš (SPAR Hrvatska) te Mirko Budimir (Delfin) koji je predstavnik malih trgovaca unutar HUP-a.

Uz njih je izabrano i osam članova Izvršnog odbora koji će sačinjavati Slađana Bastašić, glavna direktorica strateškog distribucijskog područja Atlantic grupe, Krešimir Bubalo, predsjednik Uprave Pevexa, Marijan Bošković, financijski direktor BIPA-e, Dario Mamić, direktor korporativnih komunikacija, Tommyja, Antun Meštrović, direktor Ultra grosa, Mirjana Palada Kmetović, članica Uprave Plodina, Tomislav Smolčec, izvršni direktor i član Uprave METRO Cash & Carry Hrvatska te Hrvoje Šimić, predsjednik Uprave Tekstilprometa i Plodina.

“Trgovina je u zadnjih nekoliko godina funkcionirala u posebnim uvjetima poslovanja. U proteklim godinama suočili smo se s različitim krizama, 2020. godine s pandemijom COVID-19, što je u kompletnom gospodarstvu, a tako i u djelatnosti trgovine donijelo niz restrikcija i dodatne regulacije. Osim toga, rat u Ukrajini i energetska kriza dodatno su poremetili dobavne lance i cijene energenata. Sve to izazvalo je inflaciju kakve se ne sjećamo niz godina, što je prouzročilo dodatne regulatorne mjere Vlade koje zadiru u načela slobodnog tržišta, a rezultirale su padom profitabilnosti u trgovini”, kazao je Evačić u govoru kojim je zahvalio na izboru.

“Isto tako donesene su izmjene Zakona o trgovini, izmjene Zakona o zaštiti potrošača koje smo ocijenili kao otežavajuće, naročito s gledišta dodatnog administriranja kao i smanjenja mogućnosti provođenja akcijskih prodaja, što u konačnici ide na štetu krajnjih potrošača. No iako krize donose nepredviđene i neželjene posljedice, trgovina je pokazala iznimnu fleksibilnost brzim promjenama globalnim izazovima i potrošačkim stilovima. Prilagođavamo se i nastavljamo inovirati, optimizirati opskrbne lance i koristiti tehnologiju kako bi se nosili sa svim izazovima”, naglasio je i istaknuo da, iako konkurenti na tržištu, u svim izazovnim vremenima trgovci pokazuju zajedništvo u zastupanju interesa industrije.

Evačiću je ovo drugi izbor za predsjednika Udruženja trgovine pri HUP-u.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari