Hrvatska udruga poslodavaca obilježila 30 godina rada

Pixabay.com
Poduzetnici, ilustracija Foto: Pixabay.com

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) obilježila je u četvrtak navečer u Laubi 30 godina rada, a svečanosti je prisustvovao i premijer Andrej Plenković čestitajući poslodavcima na svemu što rade za hrvatsko gospodarstvo, društvo i zaposlenike.

Plenković je kazao kako je doprinos poslodavaca u društvu i gospodarstvu velik, kako su oni ti koji imaju hrabrost, ideju, inicijativu, znanje, organizacijske sposobnosti u tržišnom gospodarstvu osigurati dobrobit ne samo sebi nego i drugima, zahvaljujući proizvodnji i uslugama kojima se bave.

O snazi HUP-a, kako je rekao, govori i podatak da okuplja 6.500 kompanija.

Kazao je kako su rast plaća i mirovina te bolji standard građana temeljni cilj Vlade i kako želi da im u tom procesu HUP bude partner, prenosi Hina.

Glavna direktorica HUP-a Irena Weber je istaknula kako je obilježavanje 30 godina HUP-a prilika da se prisjete svojih početaka, proslave sadašnjost i pogledaju prema budućnosti.

Hrvatska kakvu je poduzetnici vide u idućih 30 godina je zemlja poduzetnika, kreatora novih prilika, onih koji pune proračun, zapošljavaju te zemlja kvalitetnih i zadovoljnih radnika, tehnološki napredna zemlja u kojoj je gospodarstvo konkurentno, kazala je.

Predsjednik HUP-a Mihael Furjan je istaknuo kako je HUP respektabilna institucija te kako vjeruje da je pred njim puno projekata koji će doprinijeti razvoju gospodarstva, boljoj poslovnoj klimi i boljem životu građana.

Poduzetnici su važan oslonac gospodarstvu i društvu, kazao je Furjan i poručio kako će i dalje investirati i zapošljavati te kako su ljudi najveći kapital.

HUP je osnovan 1993. godine kao dobrovoljna, neprofitna i neovisna udruga poslodavaca koja štiti i promiče prava i interese svojih članova. Ima 30 granskih udruga i regionalne urede u Rijeci, Osijeku, Splitu i Varaždinu.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari