Mercator kupio 100 posto udjela u trgovačkom lancu Engrotuš

Foto: Biznis.rs

Mercator, tvrtka iz sastava Fortenova grupe, potpisala je u srijedu ugovor o kupnji 100 posto udjela u trgovačkom lancu Engrotušu, a s potpisivanjem ugovora pokrenuta je i procedura za dobivanje suglasnosti Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Republike Slovenije (AVK).

Iz Fortenove, piše Hina, pritom nisu naveli kolika je vrijednost transakcije.

Spajanje Mercatora i Engrotuša, kako se navodi u priopćenju, ojačat će tržišnu poziciju oba trgovačka društva te donijeti nove razvojne prilike slovenskim dobavljačima i zaposlenicima.

Potpisnici ugovora uvjereni su da integracija dviju tvrtki predstavlja odličnu podlogu za budući rast zajedničke kompanije i dugoročnu održivost poslovanja od koje će imati koristi svi dionici, a posljedično i cjelokupno gospodarstvo.

“Iznimno nam je zadovoljstvo što godinu zaključujemo još jednom velikom akvizicijom u maloprodaji. Nakon marketa Franca u Crnoj Gori, preuzimanje Tuš trgovina drugo je veliko širenje naše prodajne mreže u kratkom vremenu, čime definitivno potvrđujemo status najjačeg domaćeg regionalnog maloprodajnog lanca u regiji i dokazujemo ono što smo najavili kad smo 2021. integrirali Mercator u mrežu Fortenova grupe”, kazao je član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško.

Andraž Tuš je u ime prodavatelja, kompanija Tuš holding i AH Invest 1, naglasio kako su danas potpisali ugovor o kupoprodaji potpunog udjela u tvrtki Engrotuš d.o.o., bez djelatnosti drogerije Tuš, koja je u procesu izdvajanja.

“Nakon višemjesečnih pregovora odlučili smo se za kupca koji je, po našem mišljenju, najbolji izbor za zaposlenike, poslovne partnere i razvoj osnovne djelatnosti tvrtke. Vjerujemo da će ova integracija imati pozitivne učinke za slovensko gospodarstvo”, istaknuo je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari