Fortenova ojačala upravljačke timove u grupi i kompanijama

pixabay.com
Supermarket, ilustracija Foto: Pixabay.com

Upravni odbor Fortenova grupe objavio je da su Gordana Fabris i Hido Lajtman novi izvršni direktori Fortenova grupe, a ojačani su i upravljački timovi Konzuma, Tiska i MultiPlusCarda, objavili su iz Fortenove. Kako su naveli, sukladno strateškom smjeru daljnjeg razvoja kompanije, Upravni odbor odlučio je dodatno ojačati upravljačke timove u Fortenova grupi, te u nekim operativnim kompanijama.

Gordana Fabris, obnašaće dužnost kao izvršna direktorica ljudskih potencijala Grupe, a Hido Lajtman na poziciji izvršnog direktora za pravne poslove i usklađenost Grupe.

Gordana Fabris je od 2018. godine na poziciji Direktora za ljudske resurse Fortenova grupe, a Hido Lajtman svoju profesionalnu karijeru u bivšem Agrokoru započinje 2008. te do 2015. radi na različitim pozicijama unutar pravne službe. Od 2015. do 2019. godine, kako prenosi Hina, radio je na poziciji direktora i izvršnog direktora u pravnim poslovima, a početkom poslovanja Fortenova grupe preuzima poziciju Direktora pravnih poslova i usklađenosti poslovanja.

Kad je riječ o promjenama u operativnim kompanijama, Tomislav Bagić, dosadašnji predsjednik Uprave Tiska postaje novi član Uprave Konzuma zadužen za operativno poslovanje, Helena Klarić, dosadašnja predsjednica Uprave MultiPlusCarda, preuzima poziciju predsjednice Uprave Tiska, dok će Upravu MultiPlusCarda voditi Bojan Radlović. Radlović će, kako se navodi u priopćenju, uz svoju novu funkciju i dalje upravljati digitalnim poslovanjem Fortenova grupe kao direktor digitalne transformacije.

“U svim ovim upravljačkim promjenama, uz fokus na poslovni razvoj Grupe, željeli smo i dodatno osnažiti ukupnu organizaciju”, kazao je komentirajući promjene glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe Fabris Peruško.

Napominje kako su ponosni na interno napredovanje njihovih kvalitetnih menadžera koji su se dokazali svojim dosadašnjim radom i rezultatima.

“Godinama već zajedno radimo i svi oni – od Gordane i Hide preko Tomislava, Helene i Bojana predani su i posvećeni menadžeri koji izvrsno poznaju sustav i vrijednosti Grupe, timove koje vode, kao i sve naše komparativne prednosti i izazove”, rekao je Peruško navodeći kako je doprinos koji su već do sada dali u radu na podizanju operativne izvrsnosti Grupe jamstvo da će se u novim ulogama i odgovornostima još više posvetiti stvaranju dodane vrijednosti za sve zaposlenike, kupce i partnere.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari