Njemačko gospodarstvo “gubi korak” u međunarodnoj utrci

pixabay.com
Problemi u Njemačkom gospodarstvu, ilustracija Foto: Pixabay.com

Njemačko gospodarstvo posustaje u utrci s međunarodnom konkurencijom, upozorile su industrijske i obrtničke udruge, naglasivši da je “na kocki” pozicija u skupini vodećih industrijskih nacija.

“Put kojim se Njemačka kreće vodi u gubitak na području gospodarstva, posebno na međunarodnoj razini”, rekao je za DPA predsjednik Saveza njemačkih industrijalaca (BDI), Siegfried Russwurm, prenosi Hina.

Predsjednik Konfederacije njemačkih udruga poslodavaca Rainer Dulger smatra da su nužne brojne prilagodbe, ukoliko se želi zadržati pozicija u skupini vodećih industrijskih nacija.

“Raspoloženje u poslovnim krugovima sve je “tmurnije”, a ni ulagačka klima nije dobra. Povrh svega, trenutačno nismo privlačni za strane investicije, dijelom i zbog visokih poreza”, tvrdi Dulger.

“Moramo ulagati da bi Njemačka bila atraktivnija stranim ulagačima”, poručuje Dulger, naglasivši da Njemačka mora biti brža i ubrzati digitalizaciju.

Predsjednik Njemačke konfederacije obrta Joerg Dittrich naglašava da treba hitno poduzeti značajne korake kako bi se izbjegla duboka kriza, objavila je njemačka novinska agencija.

Njemačko gospodarstvo stagniralo je u drugom tromjesečju, prema prošlotjednim preliminarnim podacima statističkog ureda, zbog stabilizacije potrošnje kućanstava, što znači da je očekivani proljetni uzlet izostao. Ekonomisti upozoravaju i na “sumornije” izglede za iduće mjesece.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari