Končar D&ST stekao većinsko vlasništvo u tvrtki Ferokotao

pixabay.com
Transformator, Foto: Pixabay.com

Iz Končar – Distributivnih i specijalnih transformatora (D&ST) su putem Zagrebačke burze izvijestili da su stekli većinsko vlasnički udio u tvrtki Ferokotao.

“Končar D&ST je 15. studenog potpisao kupoprodajne ugovore o stjecanju 35 posto vlasničkog udjela u poduzeću Ferokotao”, kaže se u objavi koju prenosi Hina.

Do tog stjecanja Končar D&ST je imao 16 posto vlasničkog udjela u Ferokotlu, a sada postaje vlasnik 51 posto udjela u temeljnom kapitalu.

Ferokotao je jedan od najvećih proizvođača kotlova za distributivne, energetske i specijalne transformatore u regiji, sa sjedištem u Donjem Kraljevcu te dugogodišnji važan dobavljač Končar D&ST-a.

Zelena tranzicija, koja je u zemljama Europske unije u punom zamahu, rezultirala je velikom potražnjom za transformatorima, a jedna od ključnih komponenti za proizvodnju transformatora su transformatorski kotlovi”, istaknuli su iz Končar D&ST-a.

Stjecanjem većinskog udjela u društvu Ferokotao, kako su naveli, osigurana je pouzdana dobava transformatorskih kotlova čime je dodatno osnažena konkurentska prednost Končar D&ST-a na tržištu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari