Kina predstavila mjere za oživljavanje domaće potrošnje

Foto: Edward Eyer/Pexels
Kina, ilustracija Foto: Edward Eyer/Pexels

Kina je u ponedjeljak predstavila mjere kojima planira oživjeti domaću potrošnju s fokusom na sektor električnih vozila, turizam i tržište stambenih nekretnina.

Vlada će poboljšati infrastrukturu za punjenje vozila s pogonom na obnovljive izvore energije i pojačati ponudu stanova za iznamljivanje, stoji u dokumentu koji prenosi Hina.

Namjeravaju poduprijeti i turizam, zahtijevajući od lokalnih vlasti da smanje ili potpuno ukinu boravišne pristojbe u razdobljima slabe potražnje.

Novoimenovani dužnosnici Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme rekli su u ponedjeljak na državnoj televiziji CCTV kako planiraju poticati i potrošnju za praznike i na Dan državnosti.

Peking je prošli tjedan najavio da će osigurati poticaje za gospodarstvo koje se još oporavlja od striktnih mjera suzbijanja pandemije, naglasivši da će se fokusirati na jačanje domaće potrošnje.

Drugo najveće svjetsko gospodarstvo poraslo je u razdoblju od travnja do lipnja za 6,3 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje kada je aktivnost zakočila politika nulte tolerancije prema koronavirusu.

Temelji oporavka još nisu solidni, upozorili su tada statističari, istaknuvši “složene međunarodne i ekonomske okolnosti”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari