JYSK Hrvatska: Rast prometa za 20 posto

Pixabay.com
Foto: Pixabay

JYSK Hrvatska je u financijskoj godini 2022./2023. ostvario promet od 111,5 milijuna eura, što je porast za 20 posto, dok je EBIT iznosio 21,36 milijuna eura, izvijestili su iz ovog trgovačkog lanca.

„U financijskoj godini 2022/23, JYSK je na globalnoj razini dosegnuo EBIT (operativnu dobit) od 531 milijun eura i zabilježio rast prometa za 6,3 posto, koji je iznosio preko pet milijardi eura. Financijska godina 2022/23, koja je kalendarski trajala od 1. rujna 2022. do 31. kolovoza 2023., zbog rastuće inflacije, operativnih troškova i niže kupovne moći, za JYSK je bila izazovna, u skladu s očekivanjima“, navodi se u priopćenju.

Tvrtka je, kako su istaknuli, na to odgovorila još konkurentnijim cijenama i bogatijom ponudom u glavnim kategorijama proizvoda čime je u financijskoj godini 2023. povećala svoj promet na 5,2 milijarde eura.

EBIT je u usporedbi s prethodnom godinom, prenosi Hina, manji za 13,2 posto, djelomično zbog slabljenja vrijednosti valuta koje su utjecale na neke od najvećih JYSK zemalja.

Međutim, u usporedbi s godinama prije COVID-a, EBIT je veći za 5,7 posto od onog ostvarenog u 2019./20., što je potvrda nastavka dugoročnog uzlaznog trenda.

“Unatoč nešto nižem EBIT-u, JYSK je svojim pristupačnim cijenama i proizvodima visoke kvalitete uspješno izbjegao niže prodajne rezultate. Svi možemo biti vrlo ponosni na naš trud i ostvaren uspjeh u ovoj financijskoj godini, a jednako tako svim našim zaposlenicima želim zahvaliti na njihovoj predanosti i posvećenosti”, rekao je predsjednik i izvršni direktor JYSK-a, Rami Jensen.

Tijekom financijske godine 2022./23., JYSK je otvorio vrata svojih prvih trgovina u Turskoj, a u planu su otvorenja novih tržišta kao i novih trgovina na postojećim tržištima na kojima JYSK već posluje. Tvrtka je otvorila ukupno 135 novih trgovina ove financijske godine.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari