Ikea Hrvatska imala najveći rast prihoda među svim Ikea jedinicama u svijetu

Foto: Pixabay/Pexels

Ikea Hrvatska u srijedu je objavila kako je u poslovnoj 2023. godini ostvarila ukupni promet od 149,9 milijuna eura, što je na godišnjoj razini porast od 30 posto.

Istaknuli su pritom da je u pitanju najveći rast prihoda među svim Ikea jedinicama u svijetu.

Poslovna godina odnosi se na razdoblje od 1. rujna 2022. do 31. kolovoza ove godine, a ukupno ostvareni promet od 149,9 milijuna eura obuhvaća internetsku trgovinu, studij za planiranje, dostavne centre te robnu kuću Ikea Zagreb, u kojoj je promet iznosio gotovo 91 milijun eura.

“Ukupni porast prometa u odnosu na prošlu poslovnu godinu je 30 posto, a ako se gleda samo internetska prodaja, on je i veći – 36 posto”, stoji u priopćenju.

Robnu kuću je tijekom poslovne godine 2023. posjetilo više od 1,7 milijuna posjetitelja, dok je internetska trgovina ostvarila više od 20 milijuna posjeta, što je rezultiralo s 263.467 kupnji.

U poslovnoj godini ukupno je prodano 12,9 milijuna Ikea proizvoda, od čega dvije trećine čini namještaj, a jednu trećinu dodaci za dom.

Ingka Grupa, koja upravlja najvećim brojem Ikea robnih kuća, u poslovnoj godini 2023. ostvarila je 44,3 milijarde eura prihoda, uz rast na godišnjoj razini za 5,4 posto. Pritom je neto dobit kompanije iznosila 1,5 milijardi eura.

U priopćenju se između ostalog navodi i da Ingka Grupa tijekom sljedeće tri godine na nekoliko tržišta planira uložiti više od 4,5 milijardi eura, kao i da će zaposlenici grupacije na temelju dobrih rezultata u poslovnoj godini u sklopu globalnog programa One Ikea Bonus primiti ukupno 311 milijuna eura u bonusima temeljenima na učinku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari