JANAF sklopio Memorandum o razumijevanju s kompanijom KazMunayGas iz Kazahstana

JANAF
Janaf sklopio ugovor s kazahstanskom kompanijom JSC NC KazMunayGas, Foto: JANAF

Jadranski naftovod (JANAF) sklopio je Memorandum o razumijevanju za moguću buduću poslovnu suradnju u području transporta nafte te skladištenja nafte i naftnih derivata s kazahstanskom kompanijom JSC NC KazMunayGas, objavili su u priopćenju iz kompanije.

“Izuzetno smo zadovoljni što je JANAF prepoznat kao važan čimbenik naftnog i energetskog sektora. Pozdravljamo potpisivanje memoranduma s kazahstanskom kompanijom JSC NC KazMunayGas, kao još jedan korak u jačanju otpornosti JANAF-a na geopolitička zbivanja i tržišne neizvjesnosti s kojima se naftne kompanije suočavaju”, priopćili su iz Jadranskog naftovoda.

Kazahstanska kompanija nacionalni je operater naftne i plinske industrije u svojoj zemlji. Godišnje proizvede četvrtinu ukupne količine sirove nafte u Kazahstanu.

JSC NC KazMunayGas prevozi i više od polovice ukupno transportirane sirove nafte te upravlja s 82 posto rafinerijskih kapaciteta Republike Kazahstan.

“Uvjereni smo kako uspostavljanje i izgradnja odnosa s našim novim kazahstanskim partnerom može značajno doprinijeti jačanju veza između naših dviju zemalja, kao i uspješnoj realizaciji poslovnih ciljeva kompanija”, poručili su iz JANAF-a.

JSC NC KazMunayGas aktivan je u upstreamu, transportu, preradi, petrokemijskoj industriji te istraživanju nafte i plina, a ima više od 47.000 zaposlenika. Kompanija je u 2022. godini imala 18,8 milijardi dolara prihoda i proizvela 22 milijuna tona sirove nafte. Preradila je gotovo 20 milijuna tona nafte, a prevezla 75 milijuna tona.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari