Janaf s tvrtkom NIS a.d. dogovorio transport rekordne količine nafte

Pixabay.com
Rafinerija nafte, Foto: Pixabay.com

Jadranski naftovod (Janaf) izvijestio je u utorak da je s tvrtkom NIS a.d. potpisao ugovor o transportu 10 milijuna tona (+/- 10 posto) nafte svojim sustavom do kraja 2026. godine, navodi se u priopćenju.

“I u novoj godini Janaf nastavlja jamčiti sigurnost opskrbe te neprekidnog i neometanog poslovanja svim našim korisnicima naftovodno-skladišnog sustava, a novi ugovor još je jedan pokazatelj činjenice da je u energetici prepoznat kao strateški partner“, istaknula je Uprava Janafa, predvođena predsjednikom Uprave Stjepanom Adanićem i članom Uprave Vladislavom Veselicom. 

“Uvjereni smo kako je sklapanje ovakvog ugovora izvrstan početak još jedne iznimno uspješne poslovne godine, na zadovoljstvo dioničara i svih zaposlenika Jadranskog naftovoda te jamči sigurnost i profitabilnost poslovanja u idućem razdoblju“, dodali su.

Prema ugovorenom volumenu transporta riječ je o rekordnom ugovoru, zahvaljujući kojemu se potvrđuje značaj Janafa kao ključnog dionika energetskog sektora Hrvatske i cijele regije. 

NIS a.d. (Naftna industrija Srbije) najveća je tamošnja naftna kompanija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari