Janaf dogovorio suradnju s južnokorejskom tvrtkom SK E&S

Hina/arhiv
Spremnik, Omišalj, Janaf Foto: Hina/M.Klepac/arhiv

Jadranski naftovod (Janaf) sklopio je u srijedu Memorandum o razumijevanju s tvrtkom SK E&S iz Južne Koreje o mogućoj poslovnoj suradnji u području obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, priopćili su iz te tvrtke, a prenosi Hina.

“Kompanija SK E&S prepoznata je kao globalni dobavljač rješenja za čistu energiju te kao takva za nas predstavlja partnera od kojeg se mogu preuzeti iskustva, znanja i tehnologije za predstojeću transformaciju Janafa u integriranu energetsku kompaniju”, navode još u priopćenju.

SK E&S utemeljen je 1999. godine i djeluje kao globalna energetska kompanija usmjerena na izgradnju zelenog portfelja sa sjedištem u Južnoj Koreji. Godišnji prihod im je na razini od oko osam milijardi eura.

Također, prva je korejska kompanija koja je ušla u sve karike lanca vrijednosti korištenja ukapljenog prirodnog plina (LNG-ja).

Snažno ulažu u fotonaponske solarne elektrane, energiju vjetra, proizvodnju zelenog vodika te globalno širenje svog poslovanja s obnovljivim izvorima energije i smanjenje ugljičnih emisija.

Cilj suradnje s Janafom je promoviranje inovativnih rješenja za uspješnu energetsku tranziciju.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari