Invest in Zagorje: Teme zdravstvenog turizma privukle 200 sudionika

Invest in Zagorje/PR
Invest in zagorje konferencija, Krapina, Foto: Invest in Zagorje/PR

U Krapini je u petak počela druga konferencija Invest in Zagorje, čija je središnja tema zdravstveni turizam, a okupila je više od 200 sudionika, inovatora, uglednih stručnjaka i gospodarstvenika iz cijele Hrvatske.

Zagorje ima stoljetnu tradiciju u zdravstvenom turizmu, ali tradicija sama po sebi ništa ne znači ako ne pratite nove trendove i tehnologije, rekao je na otvaranju župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar.

Ovdje smo okupili vrhunske stručnjake, da pratimo korak sa zapadnom Europom i da pokažemo da im i mi imamo što ponuditi“, istaknuo je Kolar naglasivši kako Zakon u zdravstvu još nije prepoznao neku vrstu javno-privatnog partnerstva te da postoji prostor i za stvaranje uvjeta za pripreme vrhunskih sportaša na području Zagorja.

„Drago mi je što će danas posebni gosti biti proslavljeni hrvatski Robert Prosinečki i olimpijski pobjednik u vaterpolu Dubravko Šimenc. Što se tiče javno-privatnog partnerstva, mi danas imamo privatne bolnice, imamo državne bolnice i imamo županijske bolnice. Prema tome u javno-privatno partnerstvo za sad se još nismo odlučili ići jer to bi bilo nešto što je još uvijek nepoznato na našem tržištu, ali ono što jest sigurno da prate naše investicije i ako mi investiramo, to je naravno i njima signal da i oni investiraju“, rekao je Kolar najavivši minimalno dvije investicije u zdravstveni turizam koje će biti internacionalne, dok će domaće tvrtke biti uključene kao partneri.

Direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Helena Matuša rekla je kako će o zdravstvenom turizmu progovarati kroz priče o novim trendovima, investicijama i inovacijama.

Svu stručnost ovogodišnje konferencije omogućit će panelisti, panelistice, moderatori, te članovi žirija kojih ima preko 35 iz cijele Hrvatske i susjedne Slovenije. Teme o kojima ćemo govoriti su kako se dodatno pozicionirati i brendirati u specifičnim nišama zdravstvenog turizma, tako da ćemo govoriti o dentalnom turizmu, sportskom turizmu sa spojem nutricionizma. Govorit ćemo isto tako i o telemedicini, kako uz tehnologiju omogućiti dostupnost liječničke skrbi svim turistima“, kazala je Matuša.

Konferencija ima cilj poticanja investicija u Krapinsko – zagorsku županiju, što je veoma značajno, istakla je dekanica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Sanja Sever Mališ.

„Drago mi je da će teme biti vezane uz zdravstveni i sportski turizam, a posebno me vesele ideje koje će prezentirati učenici srednjih škola. Željela bih da konferencija bude i poticaj mladim poduzetnicima da svoje investicije obavljaju ovdje, u blizini Zagreba“, pojasnila je Sever Mališ.

InvestInZagorje
Srednjoškolci nakon natjecanja, Foto: Invest in Zagorje/PR

U sklopu konferencije Invest in Zagorje bit će održana i dva natjecanja. U prvom dijelu konferencije je natjecanje devet srednjoškolskih timova koji su se uključili u program Kreiraj svoju budućnost, koji su zadnjih pet mjeseci uz mentorstvo Poduzetničkog centra razvijali svoja rješenja koja bi ponudili u sektoru zdravstvenog turizma.

Najbolje rješenje dao je Tim 4, Avitae u sastavu Lorena Cvilinder, Maja Halužan i Zvonimir
Kralj, s razrađenom idejom Klinike koja ima 3D oralni skener koji skenira čeljust pacijenata i
potom stvara prototip, Holywood smiles, Straight smile ili bilo koji drugi. Ovaj tim osvojio je nagradu od 1.500 eura.

U popodnevnom terminu, devet start up-ova iz cijele Hrvatske predstavlja svoja rješenja koja su već dostupna na tržištu za sektor zdravstvenog turizma.

Među finalistima su Synergotron, Sportreact, UltraX, Rokoko dekor, Registar opreme Team, Digital smile, Global booking, Versus Consilium i Inženjer laboratorijske dijagnostike.

Najbolja rješenja odabrat će 15 članova žirija. Pobjednike također nagrađuje Krapinsko-zagorska županija s nagradom od 7.500 eura te partner ovogodišnje konferencije Infobip s dodatnih 5.000 kredita, priopćeno je iz ove županije.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari