Inspektorat s tržišta povukao nareske pečenice zbog bakterije

Pixabay.com
Suho meso, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Državni inspektorat Republike Hrvatske opozvao je “Dobro – Pečenica naresci” od 90 grama s rokom trajanja do 3. kolovoza 2024., zbog utvrđene bakterije Listeria monocytogenes, izvijestili su u srijedu iz Državnog inspektorata.

„Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda: Pečenica naresci, 90 g, LOT 24-00807, s rokom trajanja 3. kolovoza 2024., zbog utvrđene bakterije Listeria monocytogenes. Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu“, naveo je Inspektorat.

Proizvođač ovog artikla je ŽITO D. O. O., Đakovština 3, 31000 Osijek, Hrvatska, a u maloprodaju ga stavlja KONZUM plus d.o.o., koji je priopćio da kupci provjere jesu li kupili navedeni proizvod te da ga vrate u najbližu Konzum prodavaonicu gdje će im biti vraćen novac.

Povučeni proizvodi, FOTO: DIRH/PR

S tržišta je u ponedjeljak povučena i Šunka Sendvič, 500 g, LOT 1413100, upotrijebiti do 31. svibnja 2024., zbog utvrđene bakterije Listeria monocytogenes.

Proizvod također nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu, priopćeno je iz Inspektorata.

Proizvođač ovog artikla su CELJSKE MESNINE d.o.o., Cesta v Trnovlje 17, Celje a veleprodavač METRO Cash & Carry d.o.o., Zagreb, koji je zamolio da se navedeni proizvod s navedenim lotom vrati na mjesto kupnje te će novac biti vraćen.

10 Odgovora

  1. Bravo za inspektorat, samo neka rade svoj posao, ima dosta toga još za povući s tržišta.

  2. Ovaj brend “dobro” inače ima stvarno kvalitetne i ukusne proizvode koji su proizvedeni ovdje u nasoj drzavi tako da mi je zao procitati ove vijesti… Zanimljivo kako taj inspektorat odmah reagira na ovakve nepravilnosti, ali za mnoge druge prekrsaje koje cine njihovi ortaci zmiri na oba oka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari