Opoziv popularne kobasice zbog salmonele

Pixabay.com
Kobasice, ilustracija Foto: Pixabay.com

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) objavila je priopćenje da Državni inspektorat Republike Hrvatske povlači iz prodaje proizvod Domaća kobasica (trajna, dimljena, suha kobasica) kojem je rok trajanja do 14.12.2023., LOT: L 1369, zbog salmonele.

Proizvođač ove kobasice je Mesna industrija RAVLIĆ d.o.o., Osijek.

“Molimo kupce da provjere jesu li kupili navedeni proizvod i eventualno ga zamrznuli, da ga vrate u najbližu Mesnicu Ravlić gdje će im biti vraćen novac”, obavijestili su iz Mesne industrije Ravlić.

HAPIH je naveo da proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. godine o mikrobiološkim kriterijima za hranu. Obavijest o povlačenju iz prodaje odnosi se samo na navedenu kobasicu.

“Ispričavamo se kupcima na neugodnosti, no u interesu nam je da svi proizvodi koje stavljamo na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijima kvalitete i zdravstvene ispravnosti”, poručili su iz Mesne industrije Ravlić.

Prvi simptomi infekcije uzrokovane salmonelom pojavljuju se nakon osam do 48 sati. Zaražene osobe dobiju glavobolju, mučninu, proljev, povraćanje i bolove u trbuhu uz umjereno povišenu temperaturu.

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) kažu da je svaki slučaj infekcije salmonelom obavezno prijaviti nadležnoj epidemiološkoj službi.

2 Odgovora

  1. Ne vidim nikakav problem u salmoneli ako je domaća. Trebali su dignuti cijene kobasica zbog tog dodatka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari