Povučeno dva milijuna parilica tvrtke Black+Decker

Parilica, foto: Povjerenstvo za zaštitu potrošača SAD-a

Dva milijuna Black+Decker parilica povučeno je nakon više od 80 izvješća o ozljedama od opeklina, objavilo je u američko Povjerenstvo za sigurnost potrošačkih proizvoda.

Ovo je dodatno povlačenje spornih proizvoda.

„Ovo proširenje opoziva uključuje sve BLACK+DECKER model HGS011 Easy Garment Steamers, uključujući one koji su popravljeni u sklopu prethodnog opoziva u studenom 2022. Parilice su se prodavale u raznim bojama. Naziv BLACK+DECKER nalazi se na dnu proizvoda. Brojevi modela otisnuti su na dnu posude za paru i na svim stranama pakiranja u boji, a UPC kodovi otisnuti su na bočnim stranama, stražnjoj strani i dnu pakiranja u boji.“, navodi se u priopćenju Povjerenstva objavljenog u četvrtak.

Potrošači bi trebali odmah prestati koristiti povučene BLACK+DECKER model HGS011 Easy Garment Steamers i kontaktirati Empower Brands kako bi dobili puni povrat novca, poručilo je.

Potrošači, uključujući one koji su primili zamjenski gornji sklop u sklopu opoziva u studenom 2022., trebaju kontaktirati Empower Brands za puni povrat novca.

izvor: Povjerenstvo za sigurnost potrošačkih proizvoda SAD-a

Incidenti/ozljede

Otkako je povlačenje najavljeno u studenom 2022., Empower Brands primio je 317 izvješća o izbacivanju tople vode iz povučenih parilica, uključujući 82 izvješća o ozljedama od opeklina, od kojih su sedam bile opekline drugog stupnja. 94 od ovih izvješća o incidentima uključivala su jedinice koje su popravljene kao dio izvornog opoziva ili modele s ažuriranim dizajnom, uključujući 19 ozljeda od opeklina.

Parilice su se prodavale u trgovinama Walmart, Target, Amazon, Bed Bath & Beyond i drugim trgovinama diljem zemlje, uključujući online prodaju na www.walmart.com, www.target.com, www.amazon.com, www.bedbathandbeyond.com i www.blackanddeckerappliances.com od lipnja 2021. do veljače 2024. za cijenu između 14 i 23 USD. Prva od šteta opoziva za tvrtku, u vezi prodaje samih uređaja, se tako može procijeniti na oko 40 milijuna dolara i to bez očekivanih tužbi potrošača.

Uvoznik proizvoda je Spectrum Brands Inc., iz Middletona, Wisconsin, koji posjeduje podružnicu Empower Brands LLC. Proizvedene su u Kini, a broj opoziva je: 24-181, navedeno je u priopćenju Povjerenstva.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari