HZZO: Novi pokušaji prijevare građana

Pixabay.com
Umirovljenici, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorava da se ovih dana opet ponavljaju pokušaji prijevare građana, posebice umirovljenika, kojima se telefonski nude različiti proizvodi u ime HZZO-a.

Zaprimljena je prijava u kojoj se navodi da se sa skrivenog broja zovu građani, te im se predstavljaju kao djelatnici HZZO-a, pokušavajući prodati određene proizvode, inzistirajući da ga se dostavi na kućnu adresu kao paket poklon EU, uz plaćanje određene poštarine.

„HZZO je u više navrata upozoravao građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pritom medicinska pomagala, usluge masaže, pretrage, skupe uređaje i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana“, priopćeno je iz HZZO-a.

U proteklih nekoliko godina, kažu, više su puta zaprimili dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje, i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama.

„Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda“, navode u priopćenju te pozivaju građane da sve pokušaj prijevare prijave policiji.

12 Odgovora

  1. Meni su jedanput poslali obavijest da preko njih ugovorim dopunsko osiguranje. Odmah sam shvatila da je riječ o prevari.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari