Hrvatska pošta: SMS-om se širi lažna obavijest, ne otvarajte poveznicu

HP-PR
Hrvatska pošta, Foto: HP/Press

Iz Hrvatske pošte (HP) upozorili su da se SMS porukama širi lažna obavijest o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija, te su pozvali građane da ignoriraju obavijesti u kojima se od njih traži unos broja bankovne kartice.

Plaćanje ili provođenje bilo koje druge transakcije u Hrvatskoj pošti za dostavu paketa/pošiljaka moguće je samo i jedino poštaru na dostavi, u poštanskom uredu ili na paketomatu. Hrvatska pošta putem Vibera ili SMS poruka od korisnika nikad ne traži broj bankovne kartice“, priopćeno je iz Hrvatske pošte.

Najbolja prevencija je obraćanje pozornosti na detalje u poruci, poručili su te upozorili na pokušaje prijevare u ime Hrvatske pošte.

Svima koji su primili takvu poruku savjetujemo da ju ignoriraju te da ne slijede poveznice navedene u njoj jer riskiraju krađu bankovnih sredstava. Korisnicima savjetujemo da se jave policiji, ako su bili žrtva internetske prijevare, a najbolja prevencija svakako je obraćanje pozornosti na detalje u poruci“, stoji u priopćenju.

Iz Hrvatske pošte naglasili su i da se lažne obavijesti mogu prepoznati po sumnjivoj adresi (službena domena Hrvatske pošte je posta.hr), gramatičkim pogreškama, tekstu na engleskom jeziku te nejasnoj poveznici na kojoj se od primatelja u pravilu traži unos broja bankovne kartice i CVC/CVV broj.

Službene obavijesti sadrže broj pošiljke koji se može provjeriti u sustavu za praćenje pošiljaka – https://posiljka.posta.hr/.

15 Odgovora

  1. sa mog bankovnog racuna bi mogli skinuti samo 10 centi a i da oni neskinu skinit ce ovi za odrzavanje racuna

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari