Gudeljević: Ako mora doći do recesije, neka bude blaga kao raspad Čehoslovačke

Foto: Privatna arhiva

Milan Gudeljević rođen je u Zagrebu 1988. godine. Suvlasnik i partner u nekoliko startupova te, prema vlastitom priznanju, osrednji ulagač u dionice, birtijski kroničar, loš (bivši) malonogometni golman, oženjen i ljubitelj pasa (najviše svojeg). Iako je po struci novinar, za tehnološki put i razvoj startupa se odlučio na vrijeme. Prvi pravi dodir sa startup scenom imao je 2013. godine kada je sa studentskim projektom na jednom natjecanju online sportskog radija dobio visoke ocijene.

Godine 2016. osnovao je svoju prvu IT tvrtku Fortis labor. Tvrtka je u nepune dvije godine postala jedna od vodećih u proizvodnji softvera za prijevoznike na domaćem tržištu, a krajem 2017. dobiva i sredstva od Europskog fonda za regionalni razvoj za projekt “Dovršetak razvoja i komercijalizacija – Posljednja faza razvoja i komercijalna primjena sustava SOM – Sustav Obavještavanja Mailom“. Danas je Fortis Labor vodeći igrač na tržištu u prostoru povećanja transparentnosti poslovanja.

Usporedo s radom u Fortisu sredinom 2017. otvara i drugu tvrtku s poslovnim partnerom Draganom Vejnovićem – VR Pole d.o.o. Početkom 2023. VR Pole postaje Artivio, kreativno tehnološki studio specijaliziran za prikaz umjetnosti kroz tehnologiju.

Od svojih početaka stvorio je neke od najimpresivnijih i najučinkovitijih digitalnih iskustava na tržištu te surađivao s vodećim brendovima i kulturnim institucijama diljem svijeta.

Pitali smo Milana Gudeljevića što je, po njegovom mišljenju, obilježilo 2023. godinu?

Događaj godine

– Prvi rođendan ChatGPT-ja.

Osoba godine

– Izvršni direktor OpenAI-ja Sam Altman. Još uvijek ne znam da li pozitivna ili negativna, ali definitivno je osoba godine. Lokalno Darijan Škarica (još uvijek nije platio ručak, a godina je prošla).

Najbolji poslovni potez godine

– Generalno: Rebranding iz VR Polea u Artivio. Poslovno: Proširenje suradnje s Muzejom Iluzija. Najispunjenje: Organizirali smo humanitarnu izložbu digitalnih radova za udrugu Mali Zmaj koja se bavi poboljšanjem kvalitete života siromašne i nezbrinute djece.

Poslovni promašaj godine

– Pokretanje AI tech-news portala artivio.eu (još je prerano).

Očekivanja u 2024. godini

– U poslovnom smislu ponoviti ili nadmašiti 2023. godinu. Gledano globalno, ako mora doći do recesije neka bude blaga kao raspad Čehoslovačke.

13 Odgovora

  1. Bitno je misliti da se ovo neće ponoviti više, a realizacija je manje bitna 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari