Europska komisija najavila pokretanje istrage protiv Microsofta

Foto: Yusuf P/Pexels

Europska komisija najavila je pokretanje istrage protiv Microsofta zbog povezivanja svoje aplikacije Teams sa softverom za obradu teksta Office, što bi moglo predstavljati nelojalnu konkurenciju.

AFP objašnjava da je Microsoft aplikaciju Teams povezao sa svojim softverima Office 365 i Microsoft 365, dok drugi pružatelji takvih usluga nemaju takve mogućnosti za promociju.

Teams je, zahvaljujući mogućnostima kao što je video poziv, dobio na popularnosti tijekom pandemije te je, kako je istaknula europska povjerenica za tržišno natjecanje Margrethe Vestager, postao nazamjenjivi alat za komunikaciju mnogim kompanijama u Europi.

“Isto vrijedi i za ostale takve aplikacije zbog čega moramo osigurati da tržište za te proizvode bude konkurentno i da tvrtke slobodno biraju proizvode koji najbolje odgovaraju njihovim potrebama”, naglasila je.

Microsoft je na upit AFP-a najavio kako će u potpunosti surađivati s istražiteljima, ali nije želio komentirati spomenute optužbe.

Inače, Europska komisija tom je tehnološkom divu u posljednjih deset godina već izrekla 2,2 milijarde eura novčanih kazni zbog kršenja propisa o tržišnom natjecanju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari