EU odobrava Credit Agricole kupnju belgijske banke Degroof Petercam

Pixabay.com
Novac, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Europska komisija priopćila je da je odobrila plan Credit Agricolea da kupi Degroof Petercam u ugovoru koji procjenjuje belgijsku banku na 1,5 milijardi eura, rekavši da posao ne pokreće nikakva pitanja tržišnog natjecanja.

“Komisija je došla do zaključka da spajanje ne bi izazvalo nikakva pitanja tržišnog natjecanja s obzirom na ograničene pozicije uključenih strana na tržištu koje će proizaći iz planiranog dogovora”, stoji u priopćenju izvršnog ogranka EU-a, prenosi Reuters.

Najavljena u kolovozu, s rezultatima za drugo tromjesečje, kupnja tvrtke Degroof Petercam povećat će opseg Credit Agricole – druge najveće francuske banke – podružnice za upravljanje imovinom Indosuez za otprilike 50 posto.

Banka Degroof Petercam najveća je neovisna privatna banka u Belgiji. Bank Degroof, koja je osnovana 1871. i Petercam, koja postoji od 1919. godine, uživaju izvrsnu i solidnu reputaciju prvenstveno kao upravitelji imovinom i financijski savjetnici, stoji na službenoj stranici ove banke.

Posluje u Belgiji, Luksemburgu, Francuskoj, Švicarskoj, Španjolskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj i Italiji s više od 1.400 zaposlenika.

„Degroof Petercam je uglavnom aktivan u privatnom bankarstvu i upravljanju imovinom za privatne i institucionalne klijente. Odjel za privatno bankarstvo banke sastoji se od multidisciplinarnog tima od više od 150 stručnjaka. Degroof Petercam također je aktivan u području korporativnih financija koje nudi cijeli niz usluga financijskog savjetovanja i inženjeringa. Osim toga, banka nudi usluge financijskih tržišta, kredita i strukturiranog financiranja te istraživanja“, stoji na službenoj stranici banke.

Degroof Petercam koristi međunarodno znanje i iskustvo, osobito u područjima financijske analize, financijskih tržišta, institucionalnog upravljanja, spajanja i akvizicija te nekretnina, svojim klijentima nudi širok raspon međunarodne ekspertize i ekspertize za pojedine sektore.

Kontrola nad Degroof Petercamom provodi se putem konzorcija dioničara koji, uz Cobepu i njen udio od 15,6 posto, uključuje Guimard Finance, DLdN Finances i obitelji Philippson, Peterbroeck, Van Campenhout, Siaens, Schockert i Haegelsteen. Preostali dionički kapital je u rukama uprave, osoblja i ostalih financijskih partnera.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari