Ericsson NT potpisao 15 milijuna eura vrijedan ugovor s Telekomom Kosovo

Financije.hr
Ericsson Nikola Tesla, Zagreb Foto: Financije.hr/Lejla Barić

Potpisom okvirnog višegodišnjeg ugovora vrijednog 15 milijuna eura, Telekom Kosovo i Ericsson Nikola Tesla nastavljaju suradnju na modernizaciji i održavanju radijske mreže kosovskog operatora, izvijestili su iz kompanije Ericsson NT.

Ugovor obuhvaća uvođenje najnaprednije Ericssonove 5G opreme u radijski dio mreže Telekom Kosova. 

Snažna Ericssonova 5G platforma u kombinaciji s inovativnim ICT rješenjima naših stručnjaka, temelj je naprednih komunikacijskih usluge te niza novih mogućnosti koje će biti na raspolaganju kosovskim građanima i poslovnim subjektima”, istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona NT. 

Također je kazala kako će nastavak partnerstva dodatno doprinijeti osnaživanju njihove pozicije na tržištu Kosova na kojem su prisutni dugi niz godina.

U svom uredu u Prištini, kako je navela, u protekloj su godini zaposlili niz novih stručnjaka koji zajedno s kolegicama i kolegama iz cijele Ericsson Nikola Tesla Grupe sudjeluju u razvoju i implementaciji najmodernijih tehnoloških rješenja za vodeće svjetske operatore.

Ovaj ugovor označava vrhunac naših napora za potpunu modernizaciju mobilne mreže Vala koja uključuje vrlo naprednu 5G platformu“, rekla je glavna izvršna direktorica Telekoma Kosovo Burbuqe Hana, ističući da će ugovor korisnicima Telekoma Kosovo pružiti najsuvremeniju tehnologiju i omogućiti građanima Kosova pristup naprednim uslugama, a tvrtkama veće mogućnosti za razvoj aktivnosti.

9 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari