Ericsson Nikola Tesla: U 2024. godini očekujemo dalji rast potreba za ICT rješenjima

Ericsson NT/Press
Ericsson Nikola Tesla, upravna zgrada, zagreb Foto: Ericsson NT/Press

Ericsson Nikola Tesla Grupa jedna je od vodećih hrvatskih kompanija na ICT tržištu i najveći izvoznik softvera. U ovoj tvrtki, s najvećim razvojno-istraživačkim centrom u Hrvatskoj i regiji, kao temeljnu vrijednost ističu svoje stručnjake koji rade na najnaprednijim tehnologijama te kreiraju, implementiraju i sudjeluju u razvoju ICT rješenja, proizvoda i usluga za kupce diljem svijeta.

U 2024. godini, kažu za Financije.hr, očekuju nastavak trenda rasta potreba za ICT rješenjima, što kompaniji nudi nove prilike na tržištu.

Vide svoju veliku ulogu i odgovornost u realizaciji strategije Digitalne Europe i Digitalne Hrvatske za razdoblje do 2030. godine, kroz sva četiri strateška područja: Razvijeno i inovativno digitalno gospodarstvo, Digitalizirana javna uprava, Razvijene, dostupne i korištene mreže vrlo velikih kapaciteta i Razvijene digitalne kompetencije za život i rad u digitalno doba.

Vjeruju kako će njihova rješenja za poslovne korisnike bazirana na 5G, koja osiguravaju optimizaciju i automatizaciju procesa te kvalitetno korisničko iskustvo, kao i pouzdana i sigurna rješenja za potrebe kritične infrastrukture za posebne korisnike, a koja su važna za daljnji razvoj nacionalne sigurnosti, biti prepoznata i vrednovana i od njihovih budućih kupaca.

„Kako bi osigurali tehnološko liderstvo i u budućnosti, nastavljamo još snažnije investirati u nove proizvode, rješenja i nove poslovne segmente te razvoj poslovanja na novim tržištima. Kroz strateški usmjeren pristup, cilj nam je ojačati vodeću poziciju u mobilnim mrežama, rasti u segmentu Digitalno društvo te zadržati i kontinuirano unaprjeđivati poziciju u razvojno-istraživačkom segmentu i u području servisa i usluga za kupce“, poručuju iz kompanije.

Ova očekivanja su utemeljena. U 2023. godini, unatoč svim geopolitičkim nestabilnostima, nepovoljnim društveno-ekonomskim kretanjima, inflaciji, porastu cijena energenata i materijala, poremećaja u lancu opskrbe, Ericsson Nikola Tesla Grupa stabilno je poslovala, poručuju iz tvrtke za Financije.hr.

Financije.hr
Ericsson Nikola Tesla, Zagreb Foto: Financije.hr/Lejla Barić

Ključ njihovog uspjeha, kažu, su stalna ulaganja u transformaciju i prilagodbu kompanije tržišnim i tehnološkim promjenama.

Tijekom 2023. godine investirali smo u razvoj novih rješenja, proizvoda i usluga, razvoj kompetencija, istraživačke projekte, Data centre, IT testnu okolinu i laboratorije, IT rješenja nužna za digitalnu transformaciju, nove radne prostore i radne uvjete svojih zaposlenika, a sve to kako bi zadržali i dalje jačali njihovu lidersku poziciju. Kao isporučitelj rješenja, proizvoda i usluga za 5G, kompanija je pružila kvalitetnu podršku brojnim operatorima u Hrvatskoj i drugim zemljama na daljnjoj modernizaciji telekom mreža, s naglaskom na implementaciju 5G i monetizaciju korisničkih slučajeva baziranih na 5G”, priopćeno je iz kompanije.

U segmentu ICT za Digitalno društvo intenzivno su radili na inovativnim rješenjima za Industriju 4.0, odnosno razvijali i implementirali sveobuhvatna integrirana rješenja za različita područja od digitalizacije zdravstva, zemljišnih knjiga i katastra, transporta, turizma, kulture, pametnih gradova i slično.

„U razvoju rješenja, kao i u svojim svakodnevnim aktivnostima, koristimo najsuvremenije tehnologije poput umjetne inteligencije (AI) i proširene stvarnosti (AR), koje rješavaju pojedine probleme ili pomažu u automatizaciji procesa te tako omogućavaju efikasnije i učinkovitije poslovanje. Na Tehnološkim danima Ericssona Nikole Tesle svojim kupcima i partnerima predstavili smo i brojna inovativna rješenja s fokusom na 5G monetizaciju (network slicing, otvorena mrežna sučelja), mogućnosti 5G privatnih mreža (rješenja za energetiku i digitalne blizance te udaljena 5G kontrola robota), infrastrukturu za kritične komunikacije te ICT rješenja Ericssona Nikole Tesle u području održivosti“, kažu u kompaniji.

Njihova rješenja u području održivosti omogućuju smanjenje emisija te doprinose ostvarenju globalnih ciljeva održivog razvoja i smanjenju negativnih utjecaja klimatskih promjena. Snažni R&D centar u Ericssonu Nikoli Tesli, kao i centri za rješenja i usluge koji su prepoznati po svojoj izvrsnosti, globalno imaju potencijal za daljnji rast i razvoj.

Njihov Ljetni kamp za studente, koji se održava već 22 godine, svojevrsni je brand Ericssona Nikole Tesle. Tijekom svih ovih godina, u njemu je sudjelovalo više od 1.000 studenata i 150 mentora, koji su radili na više od 380 projekata.

Više od 1.800 njihovih zaposlenika radi na poslovima softver dizajna, a od ukupnog broja zaposlenih, kojih je gotovo 2.800, čak 95 posto su visoko obrazovani. Više od 40 posto zaposlenika mlađe je od 35 godina.

16 Odgovora

  1. Nek razviju 5 g mrežu kako spada na svim područjima HR, pa nek onda dalje razvijaju ostala riješena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari