Neto dobit Ericsson Nikole Tesle gotovo dvostruko veća nego 2022. godine

Foto: Pixabay.com

Ericsson Nikola Tesla Grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 20,5 milijuna eura što je 94,6 posto više nego u istom razdoblju lani kada im je neto dobit iznosila 10,5 milijuna eura, dok su im prihodi od prodaje iznosili 205,9 milijuna eura, 700 tisuća eura više nego 2022., priopćili su iz ove kompanije. 

Operativna dobit viša je 81,7 posto nego lani  te iznosi 24,7 milijuna eura, a ostvaren je i negativan novčani tok od poslovnih aktivnosti, kao posljedica dinamike plaćanja kupaca te odgode u finalnoj realizaciji pojedinih projekata.

Novac i novčani ekvivalenti, prenosi Hina, uključujući kratkotrajnu financijsku imovinu, krajem trećeg tromjesečja iznosili su 59,5 milijuna eura (32,5 posto ukupne imovine).

Komentirajući ostvarene rezultate predsjednica Ericssona Nikole Tesle, Gordana Kovačević, istaknula je da je u prvih devet mjeseci 2023. godine Ericsson Nikola Tesla Grupa ostvarila  solidne poslovne rezultate.

“Prihodi od prodaje bilježe blagi porast u odnosu na isto razdoblje prethodne godine te iznose 205,9 milijuna eura, kao rezultat kontinuiranog porasta prihoda od usluga za Ericsson, čime smo neutralizirali niže prihode na domaćem i ostalim izvoznim tržištima“, navela je Kovačević.

Na domaćem tržištu, nakon razdoblja povećanog ulaganja u mrežnu infrastrukturu, uvjetovanog rastom potražnje za telekomunikacijskim uslugama te alokacijom 5G spektra, operatori se fokusiraju na monetizaciju 5G mreže te usporavaju kapitalna ulaganja.

Ericsson Nikola Tesla, navodi se u priopćenju, nastavila je pružati kvalitetnu podršku našim partnerima, operatorima Hrvatski Telekom i A1 Hrvatska, na daljnjoj modernizaciji telekom mreža s naglaskom na implementaciju 5G.

Na izvoznim tržištima, nastavili su  suradnju s operatorima HT Mostar, Crnogorski Telekom, IPKO Kosovo, Telekom Kosova i Ucom Armenija, fokusirajući se na pravovremenu isporuku ugovorenih poslova te nove poslovne prilike.

“Istaknula bih završetak prve faze modernizacije radijskog i transmisijskog dijela mreže Telekom Kosova, kao i prve faze implementacije 5G baznih stanica u mreži operatora IPKO, čime će naš dugogodišnji partner IPKO svojim korisnicima osigurati prvi 5G signal u svim većim gradovima na Kosovu”, istaknula je Kovačević.

U segmentu Digitalno društvo potpisali su nove ugovore s Državnom geodetskom upravom RH, Ministarstvom zdravstva, Ministarstvom unutarnjih poslova i CARNET-om. Također, obilježili smo završetak dva projekta: e-Kultura (digitalizacija kulturne baštine) i WaterQ (rješenje za digitalnu transformaciju praćenja kvalitete vode). U području nacionalne sigurnosti s Ministarstvom unutarnjih poslova Crne Gore nastavljena je suradnja potpisom ugovora o održavanju Centra 112. 

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari