Ericsson NT potpisao ugovor s tvrtkom Odašiljači i veze u vrijednosti od 52,1 milijun eura

Pixabay.com
Banka, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Kompanija Ericsson Nikola Tesla je u ime gospodarske zajednice s Ericsson Nikola Tesla Servisi i Supra Net potpisala s tvrtkom Odašiljači i veze ugovor za projektiranje i izgradnju NGN agregacijske mreže – Istočna Hrvatska, u vrijednosti od 52,1 milijun eura bez PDV-a, izvijestili su u petak iz Ericsson NT-a.

Projektiranje i izgradnja NGN agregacijske mreže – Istočna Hrvatska, kako se navodi, dio je izgradnje nacionalne širokopojasne agregacijske infrastrukture sljedeće generacije (Next Generation Network – NGN), prenosi Hina.

Projekt se sastoji od šest prijelaznih čvorova (Bjelovar, Kutina, Virovitica, Slavonski Brod, Vinkovci i Osijek), od kojih je svaki zasebna funkcionalna cjelina koja pokriva određeno područje, te će omogućiti manjim mjestima i ruralnim područjima pristup brzom internetu.

Podsjetimo, krajem rujna potpisali su nekoliko ugovora vrijednih više od sedam milijuna eura, bez PDV-a, i to za modernizaciju i održavanje mobilnih mreža te digitalnu transformaciju.

Poslove modernizacije i održavanja mobilnih mreža ENT je ugovorio na tržištima susjednih zemalja, a u području digitalne transformacije potpisali su ugovore iz segmenta zdravstva, nacionalne sigurnosti i digitalizacije javne uprave,

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari