Dubrovnik među deset najpopularnijih svjetskih odredišta za obiteljska ljetovanja

Foto: Arthouse Studio/Pexels

Dubrovnik je uvršten među deset najpopularnijih odredišta za obiteljska ljetovanja na globalnoj listi jedne od najvećih rezervacijskih platformi Booking.com.

Na vrhu se, piše Hina, nalaze Drač u Albaniji te marokanski Tangier i Marrakech.

Listu su u Booking.comu sastavili na temelju istraživanja o trendovima obiteljskih ljetnih odmora, provedenog online anketiranjem na uzorku od gotovo 28.000 ljudi iz 33 zemlje svijeta.

Među njima je bilo i oko 500 ispitanih u Hrvatskoj, a uvjet je da u idućih 12 do 24 mjeseca planiraju putovati poslovno ili na odmor.

Dubrovnik se na toj listi našao na osmom mjestu za obiteljske ljetne odmore u 2024. godine, a nakon spomenutih gradova slijede Destin na Floridi, Sevilla i Palma de Mallorca te Tokio. Iza Dubrovnika našli su se Madrid i Bangkok.

Booking.com je izvijestio i da su pretraživanja smještaja za obitelji porasla osam posto u odnosu na 2023., a letova na globalnoj razini za čak 21 posto.

Obitelji, navode autori istraživanja, traže odlične plaže, ukusnu domaću kuhinju i kulturne doživljaje, a oko 60 posto ispitanih naveli su da na ljetovanju žele kvalitetno provesti vrijeme, što im je, uz opuštanje i otkrivanje novih mjesta, najveća motivacija za putovanja.

Nadalje, 55 posto obitelji za na putovanje inspiriralo kušanje hrane viđene u nekoj emisiji ili filmu, posebice na društvenim mrežama, a oko 50 posto ih u planiranju namjerava koristiti alate umjetne inteligencije.

17 Odgovora

  1. Dolazim sigurno ovo ljeto. Želja mi je posjetiti rodnu kuću Dubravke Šuice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari