Ryanair će u 2024. godini Dubrovnik povezivati s 18 europskih odredišta

Pixabay.com
Ryanair avion, Foto: Pixabay.com

Irski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Ryanair u 2024. godini povezivat će Dubrovnik sa 16 novih odredišta, uz dva postojeća, dok će zimi letjeti prema Londonu, Dublinu i Beču.

Glavni direktor Zračne luke Dubrovnik istaknuo je, prenosi Hina, kako je dogovor postignut nakon višemjesečnih pregovora uz podršku lokalnih vlasti i lokalnih turističkih zajednica.

Ovo je zajednički uspjeh i ovim postajemo europsko ‘city break’ odredište. Naš je glavni cilj bio osigurati letove zimi. Imamo tri cjelogodišnje linije. Napravili smo prvi iskorak, a nadam se da će turistički sektor to slijediti, odnosno da će Dubrovnik oživjeti u zimskim mjesecima”, poručio je Šober.

Komercijalni direktor Ryanaira Jason McGuinness izjavio je kako u prvih godinu dana u Zračnu luku Ruđer Bošković planiraju dovesti više od 600 tisuća putnika.

“Novih 16 linija potvrđuje našu posvećenost i viziju o tome što je moguće postići u Dubrovniku u budućnosti. Želimo biti dugoročan partner Zračnoj luci Dubrovnik i Republici Hrvatskoj, s održivim godišnjim rastom prometa”, rekao je McGuiness.

Uz London, Dublin i Beč, Ryanair će iz Dubrovnika od travnja 2024. godine letjeti i za Manchester, Berlin, Duesseldorf, Baden-Baden, Memmingen, Bruxelles, Milano, Pariz, Rim, Stockholm, Oslo, Helsinki, Krakov, Poznan i Vroclav. Dubrovnik će, nakon Zagreba i Zadra, biti treća Ryanairova baza u Hrvatskoj i to s dva nova zrakoplova Boeing 8-200 “Gamechanger”.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari