Deloitte se širi akvizicijom dijelova tvrtke PwC na Maldivima i Šri Lanki

Pixabay.com
Deloitte, Foto: Pixabay.com

Računovodstveni div Deloitte preuzima neke od rivalskih tvrtki Pricewaterhouse Coopers (PwC) na Maldivima i Šri Lanki, prema memorandumu Deloittea u koji je Reuters imao uvid, jačajući prisutnost te tvrtke u regiji Južne Azije.

PwC-ove tvrtke na Šri Lanki i Maldivima pridružit će se Deloitteu od 28. listopada, stoji u dopisu.

Nakon akvizicije, Deloitte će imati 28 partnera i 800 zaposlenih, rekla su izvori za Reuters.  Deloitteov glasnogovornik potvrdio je dogovor, ali nije otkrio financijske ili druge uvjete.

Deloitte i PwC dio su takozvane globalne „Velike četvorke“ odnosno četiri računovodstvena divova, zajedno s Ernste Youngom i KPMG čije usluge uključuju reviziju, porezno savjetovanje i savjetovanje o riziku.

PwC Šri Lanka i Maldivi također su potvrdili dogovor s Deloitteom u zasebnom dopisu u koji je Reuters imao uvid. “Predani smo ostvarivanju besprijekorne tranzicije dok se pripremamo pridružiti Deloitteu”, stoji u dopisu.

“Ovo je transformativno poglavlje u našoj povijesti i označava strateški korak naprijed”, rekao je izvršni direktor Deloitte Južne Azije Romal Shetty u dopisu.

Deloitte je već prisutan u Šri Lanki, uglavnom pružajući usluge revizije u regiji. Novi ugovor, odnosno preuzimanje PwC-ja pomoći će mu ponuditi savjetodavne usluge i “posebno tehnološko savjetovanje”, rekali su izvor za Reuters.

Deloitte će postati druga najveća tvrtka za profesionalne usluge u Šri Lanki iza KPMG-a, rekao je izvor.

Deloitte je izvijestio o globalnim prihodima od 64,9 milijardi američkih dolara za financijsku godinu koja je završila 31. svibnja, što je povećanje od 14,9 posto.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari