Darjan Budimir imenovan za direktora HROTE-a na rok od najviše šest mjeseci

Darjan Budimir, Foto: Tomislav Pavlek/HINA

Skupština Hrvatskog operatora tržišta energije (HROTE) na sjednici u utorak je na prijedlog Vlade imenovala Darjana Budimira za direktora HROTE-a na rok od najduže šest mjeseci, do provedbe javnog natječaja, izvijestili su, a prenosi Hina.

Dosadašnji direktor Boris Abramović ostaje zaposlen u HROTE-u do kraja godine i odlaska u mirovinu.

Za novog direktora Darjana Budimira navodi se uz ostalo da je od početka 2020. godine nakon višegodišnjeg obnašanja rukovoditeljskih funkcija u energetskom sektoru distribucije plina i opskrbe plinom, obnašao funkciju zamjenika direktora HROTE-a zaduženog za sustav poticanja obnovljivih izvora energije, tržište električne energije, kao i sigurnost opskrbe plina i razvoj tržišta plina.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, nakon čega je položio i pravosudni ispit. Poslijediplomand je na Poslijediplomskom specijalističkom studiju Ekonomija energetskog sektora MBA na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Imenovanje Darjana Budimira na čelo HROTE-a umjesto Borisa Abramovića oporba je dočekala oštrim kritikama i ocjenom da mu se Vlada osvećuje jer je razotkrio događanja u aferi “plin za cent” te kao upozorenje drugima koji bi otvoreno govorili o aferama.

Abramović je bio prvi koji je upozoravao na nepravilnosti u poslovanju HEP-a, što je dovelo do izbijanja te afere.

Premijer Andrej Plenković je pak izjavio da je Vlada smijenila Abramovića jer je pri kraju svoga radnog vijeka te mu je istekao mandat.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari