Amazon u Italiji razmatra proširenju usluga u oblaku

Freepik.com
Usluge u oblaku, ilustracija, Foto: Freepik.com

Amazonova podružnica za usluge računalstva u oblaku Amazon Web Services (AWS) planira uložiti milijarde eura u proširenje poslovanja s podatkovnim centrima u Italiji.

Italija i Amazon razgovaraju o iznosu i lokaciji ulaganja, a AWS navodno razmatra proširenje lokacije u Milanu, uz alternativnu mogućnost gradnje novog centra.

AWS je 2020. predstavio prvu regiju za usluge u oblaku u Italiji, u sklopu dvije milijarde eura vrijednog plana ulaganja do 2029. godine. Među klijente ubraja proizvođača luksuznih automobila Ferrari i osiguravatelja Assicurazioni Generali, piše na internetskoj stranici AWS-a.

Kompanija je nedavno najavila da će uložiti 15,7 milijardi eura u podatkovne centre u Španjolskoj, zamijenivši prethodni plan za 10 godina koji je predviđao 2,5 milijardi eura ulaganja.

AWS-ovo ulaganje u Italiju brojalo bi se u milijardama eura, no možda neće dosegnuti španjolske razmjere, prenosi Hina.

Amazonova podružnica također planira i 7,8 milijardi eura ulaganja u Njemačku do 2040. godine, a želi izgraditi i infrastrukturu za usluge u oblaku korisnicima telekomunikacija, što zahtijeva ogromne resurse.

Kompanija je početkom svibnja osigurala svog prvog korisnika, njemačku podružnicu španjolske telekomunikacijske skupine Telefonica koja je najavila da planira premjestiti milijun korisnika u AWS-ov oblak.

11 Odgovora

  1. Bome je krenuo u petoj brzini taj prelazak poslovanja, a i zivota opcenito, u digitalni svijet…

  2. Bože Petra, u oblak ? Što ako pada kiša i slično, grmljavina ? Nije li to opasno ?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari