Amazon Web Services gradi infrastrukturu za računalstvo u oblaku u Njemačkoj

Pixabay.com
Računalstvo u oblaku, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Iz Amazon Web Servicesa (AWS) priopćili su da planiraju uložiti 7,8 milijardi eura u Njemačku do 2040. godine jer grade infrastrukturu za računalstvo u oblaku za Europu.

AWS je prošle godine najavio planove za pohranu podataka na serverima koji se nalaze u Europskoj uniji kako bi se zaštitila privatnost podataka za vladu i klijente u visoko reguliranim industrijama.

Iz tvrtke su rekli da će pokrenuti nekoliko podatkovnih centara u njemačkoj pokrajini Brandenburg do kraja 2025. koji će biti dostupni svim kupcima. Novo ulaganje stvorilo bi oko 2.800 radnih mjesta s punim radnim vremenom u lokalnim njemačkim poduzećima svake godine, navodi se u priopćenju.

Prošli tjedan AWS je također rekao da će pomoći Telefonici Germany da prebaci milijun 5G korisnika na svoju platformu u oblaku od kraja ovog mjeseca, prenosi Hina.

AWS je najavio i ulaganje od 1,2 milijarde eura u svoje poslovanje u Francuskoj gdje će otvoriti više od 3.000 stalnih radnih mjesta.

Amazon je uložio više od 20 milijardi eura u svoje poslovanje u Francuskoj od 2010. godine, piše Reuters, i zapošljava više od 22.000 ljudi na radnim mjestima vezanima uz poslovanje u oblaku.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari