Amazon ulaže dodatnih devet milijardi dolara u infrastrukturu

Wikimedia Commons/Seattle City Council
Jeff Bezos, Foto: Wikimedia Commons/Seattle City Council

Amazon planira uložiti 12 milijardi singapurskih dolara (8,88 milijardi američkih) u iduće četiri godine za proširenje svoje infrastrukture računarstva u oblaku u Singapuru, piše Reuters.

Tvrtka je do 2023. godine već uložila 11,5 milijardi singapurskih dolara u azijsko-pacifičku regiju, čime će ukupna planirana potrošnja do 2028. porasti na više od 23 milijarde, stoji u priopćenju Amazon Web Services (AWS).

Vlasti država jugoistočne Azije bore se za što veći dio globalnog tehnološkog kolača, pa su tako Maleziju, Vijetnam i Singapur posljednjih mjeseci posjetili izvršni direktori Nvidije i Applea.

Nedavna ulaganja u regiji tako uključuju i Appleov plan da uloži više od 250 milijuna dolara u svoje poslovanje u Singapuru.

Amazon je pak najavio i suradnju s singapurskom vladom, organizacijama javnog sektora i poduzećima kako bi pomogao ubrzati usvajanje umjetne inteligencije (AI) i generativne AI u Singapuru.

“Udvostručujemo svoja ulaganja u infrastrukturu oblaka. Želja nam je pretvoriti Singapur u atraktivnu regionalnu platformu za lansiranje inovacija”, rekla je voditeljica AWS-a Priscilla Chong.

Tvrtka je prethodno najavila ulaganje od pet milijardi američkih dolara u Tajlandu, odnosno šest milijardi u Maleziji.

Također, prije nekoliko dana glavni izvršni direktor Microsofta Satya Nadella najavio ulaganja u uslugu u oblaku vrijedna skoro četiri milijarde dolara tijekom posjeta regiji.Amaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari