Amazon ulaže dodatnih 1,2 milijarde eura u poslovanje u Francuskoj

Zgrada Amazon Web Servicea u Houstonu, Foto: Wikimedia Commons

Amazon je u ponedjeljak priopćio da će uložiti više od 1,2 milijarde eura u svoje poslovanje u Francuskoj i otvoriti više od 3.000 stalnih radnih mjesta u toj zemlji.

Francusko predsjedništvo objavilo je da će Amazon i druge tvrtke, uključujući GSK i Accenture, najaviti ulaganja vrijedna milijarde eura u sklopu godišnjeg eventa “Izaberite Francusku” koji počinje u ponedjeljak.

Ulaganje Amazon Web Services (AWS) povećalo bi infrastrukturu u oblaku na području Pariza čime bi se, piše Reuters, dodatno povećale mogućnosti generativne umjetne inteligencije i logistička infrastruktura u regiji Auvergne-Rhône-Alpes.

Povećana popularnost GenAI-ja potaknula je potražnju za uslugama u oblaku, a Francuska je postala središte za AI, s obećavajućim startupima kao što su Mistral i Poolside.

Kompanije kao što su Meta i Google već su postavile centre za istraživanje umjetne inteligencije u toj zemlji.

Amazon je uložio preko 20 milijardi eura u svoje francuske operacije od 2010. i zapošljava više od 22.000 stalnih zaposlenika na radnim mjestima vezanima uz poslovanje u oblaku.

Dio ulaganja također bi se iskoristio za proširenje logističke mreže kako bi se povećala brzina isporuke i smanjila emisija ugljika. U Francuskoj trenutno ima više od 35 logističkih objekata.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari