Amazon otpustio stotine ljudi u svojim tvrtkama Twitch i Prime Video

Foto: Ron Lach/Pexels

Amazon je ukinuo stotine radnih mjesta u dvije svoje poslovne jedinice: streaming platformi Twitch te odjelu za filmske i televizijske studije.

U Prime Video i Amazon MGM Studios otpušteno je nekoliko stotina ljudi, otkrila je interna bilješka u koju je uvid imao CNN.

Osim toga, tvrtka za streaming videoigara Twitch, koja je u vlasništvu tog tehnološkog diva, objavila je da otpušta 500 radnika radi smanjenje troškova.

“Identificirali smo prilike za smanjenje ili prekid ulaganja u određena područja dok povećavamo naša ulaganja i usredotočujemo se na inicijative za sadržaj i proizvode koji imaju najveći učinak”, objasnio je Mike Hopkins, viši potpredsjednik Prime Video i Amazon MGM Studiosa.

Amazon je, podsjetimo, 2022. sklopio ugovor vrijedan 8,5 milijardi dolara za preuzimanje MGM-a, što je pomoglo u jačanju njihove pozicije u sektoru zabave.

Otpuštenim radnicima, naveo je Hopkins, osigurali su otpremnine, razne druge beneficije te podršku pri budućim zapošljavanjima.

Što se tiče Twitcha, ovo je već drugi val otkaza u manje od godinu dana, jer su i prošlog ožujka otpustili 400 svojih djelatnika. 

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari