Šef Amazona dao ultimatum radnicima: Vratite se u urede ili tražite drugi posao

Foto: Pixabay/Pexels

Izvršni direktor Amazona Andy Jassy zaprijetio je zaposlenicima da podrže planove tvrtke za povratak u ured ili da razmotre zapošljavanje negdje drugdje, potvrdili su za CNN, nakon izvješća Insidera koje je istaknulo njegove primjedbe s nedavno održane sjednice te kompanije.

Jassyjeva poruka odražava kontinuirani pritisak Amazona na uredsko osoblje u SAD-u da se pridržava politike prema kojoj se od njih zahtijeva da se javljaju u ured najmanje tri dana u tjednu.

Među ostalim, Jassy je naglasio da iako zaposlenici imaju pravo ne slagati se s odlukom tvrtke da radnike vrati u ured i kritizirati je, nemaju je pravo zanemariti.

Neki djelatnici Amazona posljednjih tjedana objavljuju poruke na stranicama kao što su Reddit i Blind i raspravljaju o svojim zakonskim pravima jer napominju da su prije 12 mjeseci bili angažirani kao virtualni zaposlenici.

Insider je također izvijestio da su zaposlenici na internom sastanku tražili od Jassyja da dostavi interne podatke koji opravdavaju spomenutu politiku.

Ranije ovog mjeseca Amazon je nekim zaposlenicima poslao mail u kojem je navedeno da tvrtka zna da ne dolaze u urede onoliko često koliko je potrebno.

Taj signal radnicima da ih se prati stigao je nakon što je više od 1.000 djelatnika korporativnih komunikacija u svibnju izašlo iz svojih ureda u znak prosvjeda protiv politike tvrtke.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari