Amazon počeo otpuštati radnike u glazbenom odjelu

Pixabay.com
Amazon, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Amazon.com počeo je otpuštati radnike u svom glazbenom odjelu, objavila je tvrtka, potvrđujući posljednji od nekoliko krugova otpuštanja tijekom prošle godine koji su pogodili više od 27.000 zaposlenika maloprodajnog diva.

Navodno su zaposlenici u Latinskoj Americi, Sjevernoj Americi i Europi primili obavijesti u srijedu da su im ukinuta radna mjesta. Glasnogovornica Amazona potvrdila je otkaze nakon što ju je kontaktirao Reuters. Odbila je reći koliko je zaposlenika pogođeno.

“Pažljivo pratimo naše organizacijske potrebe i dajemo prioritet onome što je najvažnije za klijente i dugoročno zdravlje našeg poslovanja”, rekla je u izjavi.

“Neke su uloge u timu Amazon Music eliminirane. Nastavit ćemo ulagati u Amazon Music”, dodala je.

U posljednje vrijeme nije bilo masovnih otpuštanja u saveznoj državi SAD-a Washingtonu, gdje je sjedište Amazona, Kaliforniji ili New Yorku, gdje ima najviše zaposlenih, prema pregledu stranica za obavijesti o prilagodbi i prekvalifikaciji radnika, prenosi Reuters.

Rezovi dolaze iako je Amazon izvijestio o neto prihodu u trećem tromjesečju koji je daleko premašio procjene analitičara i prognozirao prihod u posljednjem tromjesečju 2023. godine otprilike u skladu s očekivanjima. Četvrto tromjesečje najvažnije je za Amazon jer uključuje blagdansku kupovinu.

Amazon je polako počeo otpuštati radnike, uključujući osoblje za komunikacije u svojim odjelima za studije, video i glazbu, prošlog mjeseca.

Amazon Music, koji također uključuje podcaste, natječe se sa Spotifyem, Pandorom, Alphabetovim Googleom i Appleom u ponudi neograničenih usluga slušanja glazbe uz naknadu. Ranije ove godine podigao je cijenu mjesečne pretplate za dolar na 10,99 dolara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari