Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja pokrenula postupak protiv trgovačkog društva Tommy

trgovina, prodavnica, supermarket
ilustracija, Photo by Franki Chamaki on Unsplash

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je upravni postupak protiv trgovačkog društva Tommy radi utvrđivanja je li taj kupac, iskorištavanjem značajne pregovaračke snage, nametao nepoštene trgovačke prakse svojim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Hina pojašnjava da samo pokretanje upravnog postupka protiv pojedinog kupca ne znači nužno utvrđenje povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom, već je u pokrenutom upravnom postupku AZTN obvezan utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka.

AZTN će tako u upravnom postupku ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj i realizaciju poslovnih odnosa kupca Tommy s njegovim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te će tek nakon potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja donijeti meritornu odluku, navode iz agencije.

Zbog zaštite poslovnih tajni AZTN ne može komentirati niti iznositi detalje o postupku koji je u tijeku, a po okončanju postupka agencija će odluku objaviti na svojim mrežnim stranicama.

Istovremeno, iz istog razloga, to jest indicija da je iskorištavanjem značajne pregovaračke snage nametao nepoštene trgovačke prakse dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, pokrenut je i upravni postupak protiv trgovačkog društva Djelo iz Bilica.

Jedan odgovor

  1. “nametao nepoštene trgovačke prakse svojim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda”. Što je onda sa ostalim trgovačkim lancima?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari