Afrička svinjska kuga potvrđena i u Osječko-baranjskoj županiji

Foto: Pixabay

Potvrđena je prisutnost virusa afričke svinjske kuge na području Osječko-baranjske županije, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo poljoprivrede.

“Ministarstvo poljoprivrede je u četvrtak zaprimilo izvješća od Hrvatskog veterinarskog instituta kojim je potvrđen virus afričke svinjske kuge na ukupno tri objekta u naseljima Mrzović, Vrbica i Semeljci u općini Semeljci u Osječko-baranjskoj županiji”, kaže se u priopćenju ministarstva koje prenosi Hina.

Dodaje se kako je u tijeku uklanjanje životinja na objektima i detaljno epidemiološko istraživanje, s obzirom na to da je bolest potvrđena istovremeno u tri naselja na području županije, u kojoj do sada nije bilo izbijanja bolesti.

Područje općine Semeljci u Osječko-baranjskoj županiji graniči s općinama Vođinci i Ivankovo u Vukovarsko-srijemskoj županiji koje su rješenjem bile određene kao zone zaštite u kojima se provode mjere propisane Naredbom o mjerama kontrole za suzbijanje afričke svinjske kuge.

Ministarstvo apelira na sve posjednike svinja da se pridržavaju svih mjera biosigurnosti kako bi zaštitili svoje uzgoje.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari