A1 mijenja predsjednika uprave: Odlazi Dvorjančanský, a dolazi Turk

Freepik.com
Novi predsjednik uprave A1 Hrvatska, ilustracija Foto: Freepik.com

Predsjednik uprave telekoma A1 Hrvatska Jiří Dvorjančanský s 1. lipnjem 2024. odlazi s te pozicije, a nasljeđuje ga Dejan Turk, dosadašnji predsjednik uprava A1 Srbija i A1 Slovenija, izvijestili su iz A1, dodajući da će Turk od lipnja iz Zagreba nastaviti voditi i kompaniju A1 Slovenija.

Dvorjančanský je na čelu drugog po veličini telekoma u Hrvatskoj bio deset godina.

U tim su godinama, prenosi Hina, povećali svoj tržišni udio i proširili se na nova poslovna područja, došlo je do rebrendiranja i promjene naziva kompanije iz Vipnet u A1 Hrvatska, a iz kompanije ističu i da je izgrađena najveća gigabitna mreža u Hrvatskoj te konsolidirano tržište fiksnih telekomunikacija.

“Dvorjančanský će dužnost predsjednika uprave obnašati do kraja svibnja 2024., nakon čega napušta A1 Telekom Austria Grupu na vlastiti zahtjev”, navode iz A1 Hrvatska.

Novi predsjednik uprave Dejan Turk dužnost preuzima od 1. lipnja 2024., a za njega iz A1 naglašavaju da je ostvario zavidnu karijeru u telekomunikacijskoj industriji. Diplomirao je ekonomiju u Beču, i 2004. se pridružio A1 Telekom Austria Grupi, nakon vođenja poslovanja McDonald’sa u Sloveniji i Hrvatskoj.

“A1 Hrvatska ostaje strateški usmjerena na nastavak značajnih ulaganja u modernizaciju mobilne mreže i 5G te uvođenja optičke infrastrukture s ciljem pokrivanja milijun kućanstava do kraja 2025. godine”, kažu iz A1 Hrvatska.

9 Odgovora

  1. Dok je gospodin Turk vodio Meki Don’s u ponudi je uvijek bio moj najdraži burger generous jack. Vidjet ćemo što je pripremio za A1. Možda u ponudi bude generous iphone.

    1. Kratko bi bilo da ste napisali “najgori”. I tu nije tema niti se provodi anketa koji operater je najbolji već to da je gospodin Turk novi predsjednik uprave A1.

    1. Ne slažem se s vama. Svaki operater je sličan samo što najveću ulogu igra cijena pretplate koju dogovarate na prodajnom pultu ili telefonskim putem a tu nastupaju vaše pregovaračke sposobnosti. Da li će gospodin Turk na pultu peći hamburgere ili poboljšati poslovanje, ostaje nam za vidjeti u skorijoj budućnosti. Tek tada, ukoliko ne budete zadovoljni, možete reći “bolje da je ostao u Megiću”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari