Zbog posustale potražnje za cjepivom Moderna poslovala s gubitkom od 1,4 milijarde dolara

Foto: Nataliya Vaitkevich/Pexels

Moderna je u četvrtak izvijestila da je drugo tromjesečje zaključila s neto gubitkom zbog posustale potražnje za cjepivom protiv covida, ali je podigla prognozu godišnje prodaje, očekujući oporavak u jesenskoj sezoni.

Modernin ukupni prihod, piše Hina, spustio se u razdoblju od travnja do lipnja na 344 milijuna dolara, uključujući 293 milijuna dolara od prodaje cjepiva protiv covida. U istom prošlogodišnjem razdoblju ukupni prihod iznosio je 4,75 milijardi dolara, od čega 4,53 milijarde od prodaje cjepiva.

Kompanija je drugo tromjesečje zaključila s neto gubitkom od 1,4 milijarde dolara. U istom prošlogodišnjem razdoblju poslovala je s neto dobiti od 2,2 milijarde dolara.

Napominju da su zbog ažuriranja cjepiva i smanjene potražnje bili prisiljeni otpisati zalihe, što ih je stajalo 464 milijuna dolara.

I Moderna i Pfizer sada polažu nadu u tržište i u potražnju za prilagođenim cjepivima koja suzbijaju soj korona virusa XBB.1.5.

Moderna je podigla procjenu prihoda od prodaje cjepiva protiv koronavirusa u ovoj godini s pet milijardi na šest do osam milijardi dolara, ukazujući na potencijalnu potražnju u SAD-u koja bi u jesenskoj sezoni mogla dosegnuti 50 milijuna do 100 milijuna doza.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari