BioNTech kupila britansku tvrtku za umjetnu inteligenciju

pixabay.com
Cjepivo, ilustracija Foto: Pixabay.com

Njemačka biotehnološka kompanija Biopharmaceutical New Technologies odnosno BioNTech izvijestila je da je dovršila akviziciju britanske kompanije specijalizirane za umjetnu inteligenciju InstaDeep koju planira angažirati na razvoju novih lijekova.

BioNtech je akviziciju InstaDeepa najavio početkom godine. Napominju da surađuju s InstaDeepom od 2019. i da su uložili u kompaniju u siječnju 2022. godine, u sklopu kruga financiranja.

Kako je objavljeno u priopćenju na njihovoj web stranici, akvizicija podupire strategiju BioNTecha, s ciljem izgradnje vodećih svjetskih sposobnosti u otkrivanju lijekova vođenim umjetnom inteligencijom i razvoju imunoterapija i cjepiva sljedeće generacije za rješavanje bolesti s visokim nezadovoljenim medicinskim potrebama. InstaDeep će djelovati kao globalna podružnica BioNTecha sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Uz projekte usmjerene na BioNTech, InstaDeep će nastaviti pružati svoje usluge klijentima diljem svijeta u različitim industrijama, uključujući sektore tehnologije, transporta i logistike, industrije i financijskih usluga.

Transakcija uključuje i oko 290 visokokvalificiranih stručnjaka InstaDeep-a, radnoj snazi ​​BioNTecha, uključujući timove u AI, ML, bioinženjeringu, znanosti o podacima i razvoju softvera. Ukupna naknada za stjecanje preostalih dionica InstaDeepa, isključujući dionice koje već posjeduje BioNTech, iznosi približno 500 milijuna eura u gotovini, dionicama BioNTecha i budućim isplatama temeljenim na učinku, navodi se u njihovom priopćenju.

Podsjećamo, Biopharmaceutical New Technologies tvrtka je nove generacije za imunoterapiju koja uvodi nove terapije za rak i druge kompleksne bolesti. BioNTech koristi široku lepezu računalnih otkrića i platformi za terapeutske lijekove za brzi razvoj novih biofarmaceutika. Njegov široki portfelj kandidata za onkološke proizvode uključuje individualizirane i gotove terapije temeljene na mRNA, inovativne T-stanice himernog antigenskog receptora, bispecifične modulatore imunoloških kontrolnih točaka, ciljana antitijela protiv raka i male molekule.

Na temelju stručnosti u razvoju mRNA cjepiva i vlastitih proizvodnih mogućnosti, BioNTech i njegovi suradnici razvijaju višestruke opcije za mRNA cjepiva za mnoge zarazne bolesti, uz svoju raznoliku onkologiju.

BioNTech je uspostavio kvalitetne poslovne odnose sa više globalnih farmaceutskih suradnika, uključujući Duality Bio, Fosun Pharma, Genentech, člana Roche grupe, Genevant, Genmab, OncoC4, Pfizer, Regeneron i Sanofi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari