Zagrebački Holding izdaje obveznicu vrijednu 305 milijuna eura

Freepik.com
Investiranje, Foto: Freepik.com

Zagrebački holding objavio je javni poziv za upis do najviše 305 milijuna eura vrijednih obveznica, povezanih s održivim poslovanjem te tvrtke, s rokom dospijeća od pet godina, a mogu je uplatiti mali i kvalificirani ulagatelji. Upis počinje u srijedu, 6. srpnja u 9 sati, završetak će biti istog dana a točno vrijeme bit će objavljeno naknadno.

Obveznice se izdaju uz fiksnu godišnju kamatnu stopu, koja će biti definirana nakon određivanja prinosa, uz polugodišnju isplatu kamata i jednokratno dospijeće glavnice za pet godina. Obavijest o konačnim uvjetima izdanja bit će objavljena 11. srpnja. Mogu je uplatiti i mali ulagatelji i kvalificirani ulagatelji, a minimalni iznos upisa je 15.000 eura, navodi se u priopćenju Holdinga. Jamstvo za obveznice daje Grad Zagreb.

Zagrebački Holding planira te obveznice uvrstiti na Zagrebačku burzu. U slučaju neispunjenja obveza Zagrebačkog holdinga povezanih uz ispunjenje zadanih ciljeva uspješnosti u pogledu održivosti, Holding će o dospijeću obveznica platiti imateljima obveznica jednokratnu dodatnu naknadu (penal) u visini od 0,25% od ukupnog nominalnog iznosa izdanih obveznica.

Kao ciljeve uspješnosti u pogledu održivosti Holding je odredio povećanje udjela odvojeno prikupljenog komunalnog otpada (tj. uklonjenog s odlagališta) na 58% u 2027. godini u odnosu na baznu 2021. godinu te povećanje udjela obnovljive električne energije u ukupnoj potrošnji električne energije na 70% za period od 12 mjeseci koji završava 31. ožujka 2028.

Neto prihod od ovog izdanja obveznica koristit će se za otplatu postojećih obveznica nominalnog iznoda 2,3 milijarde kuna, koje dospijevaju na naplatu 15. srpnja, a eventualno preostali iznos iskoristit će se za financiranje općih potreba Holdinga, navode iz Zagrebačkog Holdinga.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari