Za nabavu devet CT uređaja izdvojeno 6,25 milijuna eura iz Državnog proračuna

Hina
Foto: Hina/Lana Slivar Dominić

Za nabavu devet CT uređaja za prevenciju, dijagnostiku i liječenje osoba oboljelih od raka, u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) za period 2021. – 2026. godina, ministarstvo zdravstva izdvojilo je 6,25 milijuna eura iz Državnog proračuna za 2024. godinu.

Provedbom navedenog projekta planira se unaprijediti sustav za prevenciju, liječenja i dijagnostiku raka odnosno osigurati optimalnu terapiju svim onkološkim pacijentima u Hrvatskoj bez čekanja na dijagnostiku i sam postupak liječenja. Nabavljamo devet uređaja CT simulatora, od kojih su tri za KBC Zagreb, dva za KBC Sestre Milosrdnice, i po jedan uređaj za KBC Split, KBC Rijeku, KBC Osijek i Opću bolnicu Zagreb“, rekao je ministar zdravstva, Vili Beroš.

U prva tri mjeseca ove godine, iz Proračunske zalihe Državnog proračuna Hrvatske iskorišteno 1,8 milijuna eura od ukupno planiranih 15 milijuna eura što je 11,75 posto sredstava u prvom tromjesečju, izvijestio je na sjednici Vlade RH, ministar financija, Marko Primorac. Državni proračun Hrvatske iznosi 28,5 milijardi eura.

Usvojene su i odluke o davanju suglasnosti općinama Nedelišće, Vladislavci i Brinje za zaduženje kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

„U ovim slučajevima radi se o izgradnji dječjih vrtića u sve tri općine, a svi su zahtjevi u skladu sa zakonom propisanim ograničenjima te se radi o standardnim zahtjevima, kojim se traži suglasnost Vlade za zaduženje jedinica lokalne samouprave“, rekao je ministar Primorac. Iznos zaduženja općina nije naveden.

Na današnjoj sjednici usvojena je i odluka da se dodijeli nagrada od 50.000 eura, Marku Purišiću, Baby Lasagni, za uspjeh i plasman na Eurosongu.

3 Odgovora

  1. Sam iznos iz proračuna ne bih komentirala, ali doista je vrijeme da se ti CT uređaji napokon nabave!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari