Vlada RH nabavlja dvije mobilne brodice – ljekarne

Hina
Sjednica Vlade RH, 3. svibanj 2024., Foto: Hina/Zvonimir Kuhtić

Vlada Republike Hrvatske odobrila je nabavu dva plovila – mobilne brodice ljekarne s medicinskom opremom, uredskom opremom i softverom, radi provedbe projekta C5.1. R1-I1 iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. godine.

Ministar zdravstva RH, Vili Beroš, rekao je da je su sredstva od 1,85 milijuna eura, osigurana Državnim proračunom.

„Ovom odlukom počinjemo s postupkom nabave ovih plovila a brodice su namijenjene za mjesta u Hrvatskoj koja nemaju ljekarnu te će se tako osigurati da i oni imaju kompletnu medicinsku uslugu“, rekao je Beroš, obrazlažući odluku.

Na sjednici su donesene i odluke o davanju suglasnosti o zaduženju za Grad Novsku, i općinu Jakovlje.

„Grad Novska se zadužuje za 1,77 milijuna eura a općina Jakovlje za 2,2 milijuna. Obje lokalne zajednice zadužuju se za kapitalna ulaganja, izgradnju dječjih vrtića, plus kod Grada Novska dio sredstava će biti utrošeno i za izgradnju ceste u ovom gradu“, rekla je Tereza Rogić Lugarić, državna tajnica u ministarstvu financija RH.

Usvojeno je i Izvješće o namjenskom trošenju sredstava za isplatu pomoći za opskrbu energijom ugroženih kupaca u 2023.

Kako je izvijestio ministar rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Hrvatske, Marin Piletić, za ove kategorije je prosječno subvencionirano 70 eura mjesečno, po korisniku, za oko 74.627 korisnika a ukupno je isplaćeno preko dva milijuna eura, kroz ovaj program.

Usvojena je i Uredba o objavi Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Savezne Republike Brazila o suradnji u području obrazovanja. Sporazumom će dosadašnja pojedinačna suradnja između obrazovnih institucija Brazila i Hrvatske biti institucionalizirana. Za realiziranje ovog sporazuma nisu potrebna dodatna financijska sredstva u proračunu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari