Vrijednost građevinskih radova u prošloj godini veća za 31,3 posto nego u 2022.

Pixabay.com
ilustracija Foto: Pixabay.com

Vrijednost izvršenih građevinskih radova koje su s vlastitim radnicima ostvarili poslovni subjekti s 20 i više zaposlenih prošle je godine bila 31,3 posto veća nego 2022., pokazali su podaci Državnog zavoda za statistiku.

Što se novih narudžbi tiče, njihova je vrijednost lani bila 25 posto viša nego godinu ranije, dok je u četvrtom kvartalu na godišnjoj razini rasla za 35,1 posto.

Građevinski radovi vrijedili su više od šest milijardi eura od čega se 4,28 milijarde eura odnosi na radove izvedene s vlastitim radnicima, a 1,79 milijardi eura na one s podizvođačima.

Vrijednost novih narudžbi bila je 5,47 milijardi eura, pri čemu 2,81 milijarda otpada na zgrade.

U četvrtom kvartalu prošle godine ukupno su bili vrijedni gotovo 1,72 milijarde eura, od čega se 1,2 milijarde eura odnosi na radove izvedene s vlastitim radnicima.

Vrijednost novih narudžbi u četvrtom tromjesečju iznosila je 1,59 milijardi eura, otkrivaju podaci DZS-a.

Gledajući samo radove obavljene s vlastitim radnicima, 61,5 posto izvedeno je na novogradnjama, a 38,5 posto su ostali radovi.

Istovremeno je, također u četvrtom kvartalu prošle godine, 48,1 posto radova izvršeno na zgradama, a 51,9 posto na ostalim građevinama poput prometne infrastrukture, cjevovoda, komunikacijskih i energetskih vodova.

12 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari