Vrijednost bitcoina iznad 40.000 dolara – najveća od travnja 2022.

Pixabay.com
Kriptovalute, Foto: Pixabay.com

Bitcoin je po prvi put ove godine dostigao razinu iznad 40.000 dolara dok trgovci očekuju skoro odobrenje bitcoin fondova kojima se trguje na američkim burzama.

Najveća svjetska kriptovaluta dosegnula je u ponedjeljak 41.522 dolara, što je najveća cijena od travnja 2022. godine, i čini se da je otklonila tenzije oko kripto tržišta od kolapsa FTX-a i drugih neuspjeha kripto poslovanja 2022.godine, podsjeća Reuters.

„Porast od 50 posto od sredine listopada jeste pomak u odnosu na 2022. i početak 2023. godine. Dokazi o institucionalnoj kupnji kroz studeni pokazuju novu granu interesa i, iako preokreti koji su pred nama nisu nezamislivi, najniže vrijednosti od oko 16.000 dolara prije godinu dana vjerojatno označavaju dno”, rekao je Justin d’Anethan, voditelj poslovnog razvoja za Aziju i Pacifik u Keyrocku, tvrtki za stvaranje tržišta digitalne imovine.

U međuvremenu, rizičnija ulaganja i druga imovina osjetljiva na kamatne stope, kao što je zlato, također su snažno porasla u posljednjih nekoliko tjedana jer se tržišta klade da je američka središnja banka završila s podizanjem stopa i da će ih početi smanjivati ​​početkom 2023.

Izvještaji iz listopada da se Komisija za vrijednosne papire i burzu SAD-a neće žaliti na sudsku odluku kojom je utvrđeno da je agencija pogriješila što je odbila zahtjev za fond kojim se trguje na burzi također su potaknula oklade da je konačno odobrenje blizu.

Promptni bitcoin ETF mogao bi prethodno opreznim ulagačima omogućiti pristup kriptovalutama putem tržišta dionica, dovodeći novi val kapitala u sektor.

Ether, novčić povezan s Ethereum blockchain mrežom, također je u ponedjeljak dosegnuo najvišu vrijednost u prvoj polovini godine, dosegnuvši 2.253 dolara.

I bitcoin i ether ostaju znatno ispod svojih rekordnih vrijednosti iz 2021. koje su bile iznad 60.000, odnosno 4.000 američkih dolara.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari