VinFast pokrenuo vlastitu mrežu punionica i najavio širenje na 50 zemalja

Punionice, Foto: Jakub Zerdzicki/Pexels

Osnivač vijetnamskog proizvođača električnih vozila VinFast predstavio je kompaniju V-Green koja će, najavljuju, poduprijeti njihovo širenje u svijetu gradnjom punionica.

V-Green će biti VinFastov globalni partner i igrat će vodeću ulogu u uspostavi mreže punionica, naveo je u priopćenju milijarder Pham Nhat Vuong, koji drži 90-postotni udio u prozvođaču električnih vozila.

“V-Green će izravno tražiti zemljište i partnere kako bi uspostavio i proširio svoju mrežu punionica za električna vozila na ključnim VinFastovim tržištima”, rekao je.

U Vijetnamu, piše Hina, V-Green će upravljati VinFastovom postojećom mrežom, a za pet godina razmotrit će proširenje usluga punjenja i na druge proizvođače električnih vozila.

Također, u iduće dvije godine u nove priključke i proširenje mreže uložit će oko 404 milijuna dolara.

VinFast je osnovan 2017. godine, a prošle godine njegove dionice uvrštene su u Nasdaq indeks. Objavili su da će se u 2024. proširiti na još najmanje 50 zemalja.

Prošle godine Vuong je osnovao i taksi operatera s električnim vozilima, Green SM, koji je činio 72 posto prodaje VinFasta.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari