U Istri tijekom blagdana očekuje se oko 140 tisuća noćenja

Pixabay.com
Božićni ugođaj, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Prema procjenama Turističke zajednice Istarske županije, Istra ove godine tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana očekuje oko pet posto više turista nego lani, što znači da će je odabrati oko 40 tisuća posjetitelja koji bi trebali ostvariti oko 140 tisuća noćenja.

„Najveći broj gostiju očekuje se posljednja tri dana stare godine, a najviše očekujemo domaćih gostiju te Slovenaca, Talijana, Austrijanaca i Nijemaca. Za predstojeće blagdane bit će otvoreno oko 50 hotela, što u sastavu velikih hotelijerskih kuća, što obiteljskih hotela, zatim šest kampova te velik broj vila i kuća za odmor u priobalju i unutrašnjosti“, izvijestio je direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević. 

Najposjećenija odredišta bit će, kao i ranijih godina, Rovinj, Poreč, Pula i Umag.

Na području Poreča, prenosi Hina, tijekom novogodišnjih blagdana očekuje se između 3.500 i 4.000 gostiju, koji bi trebali ostvariti oko 15 tisuća noćenja, što je, prema podacima tamošnje Turističke zajednice, promet na razini lanjske godine.

U Rovinju je otvoreno pet većih hotela i nekoliko manjih, koji će primiti goste za doček Nove godine.

Istra se svake godine može pohvaliti sve većim brojem programa i događaja u prosincu.

Gotovo nije bilo mjesta i grada koji ove godine nije organizirao niz adventskih događaja, od programa koji traju mjesec dana do onih koji su se održavali samo za vikend i uoči Božića. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari