Turistička putovanja diljem Europe dosegnula vrhunac unatoč terorističkim prijetnjama

Foto: Domenika Roseclay/Pexels

Putovanja unutar Europe premašuju razine iz 2022. godine unatoč sigurnosnim upozorenjima vlasti širom Starog kontinenta.

Kompanija ForwardKeys prognozira da bi se broj putovanja tijekom blagdana unutar Europske unije, uključujući Britaniju, mogao popeti za 22 posto u odnosu na razine iz 2022. godine.

Porast je potaknut kontinuiranom potražnjom nakon pandemije, kažu analitičari i dodaju da neki ove godine putuju prvi put nakon pandemije kako bi za Božić vidjeli svoje obitelji.

Sigurnosna upozorenja, piše Hina, pritom ostaju u drugom planu.

Krajem studenog europski dužnosnici za sigurnost upozorili su na rastuću opasnost od napada povezanih s ratom Izraela i Hamasa, uz najveću prijetnju od takozvanih “vukova samotnjaka”.

U dva napada islamističkih militanata u Francuskoj i Belgiji u listopadu su poginule tri osobe, a te su dvije zemlje, uz Austriju, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu, podigle razinu opasnosti od terorizma.

Blago je ipak porastao broj otkazivanja karata tijekom božićnog razdoblja od 21. do 31. prosinca s 2,4 na tri posto, priopćili su iz ForwardKeysa i istaknuli da, iako je ta brojka mala, vjerojatno je pod utjecajem upozorenja na terorizam poslanih diljem Europe od početka nedavnog sukoba u Izraelu.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari